Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’nın deprem gerçeği konuşuldu

Bandırma Ticaret Borsası mayıs

Bandırma Ticaret Borsası mayıs ayı olağan toplantısında, Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği’nin de katılımıyla Bandırma’da deprem hazırlığı konusu konuşuldu.

Deprem riskinin çok fazla gündemde olması Bandırma’nın depreme hazırlığı hakkındaki endişeleri akla getiriyor. Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası Bandırma Temsilciliği yaptıkları toplantıda Bandırma’nın depreme hazırlığını masaya yatırdı.

Bandırma Ticaret Borsası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na konuk olan Mimarlar Odası Bandırma Temsilcisi Mehmet Ali Ozar ve Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan İlgin Bandırma’daki deprem riski ve bu konudaki hazırlık durumunu anlattı. Yaptıkları sunumlar ile meclis üyelerini bilgilendiren Mehmet Ali Ozar ve Gürkan İlgin, şehrin imar durumunu, deprem için yapılması gerekenler ve yapı tekniklerindeki hataları aktardı.

“BANDIRMA’NIN 1 BÖLÜ 5 BİNLİK PLANLARI ACİLEN YAPILMALI”

Bandırma’da deprem öncesi ve sonrası için yapılmış bir plan olmadığına dikkat çeken Mimarlar Odası Bandırma Temsilcisi Mehmet Ali Ozar,“Depremden halen ders almıyoruz. Hem bireysel hem de kamu nezdinde önlemler alınmıyor. Kayıtlara göre şehrin yapı stokundaki yapıların yüzde 70’i eski yapılar. 99 ve öncesi yönetmeliklere göre yapılmış durumda. Bandırma’nın acilen 1 bölü 5 binlik planları yapılmalı.”dedi.

BANDIRMA’NIN DEPREM KONUSUNDAKİ EKSİLERİ ANLATILDI

Bandırma’nın deprem konusundaki eksikliklerine değinen Bandırma İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan İlgin, “Bandırma’da yaşanabilecek büyük bir deprem sonrası ana yolları, ara yolları yıkımlar ile ulaşıma kapanacak. Bunları bertaraf edecek planlamalar doğru ölçekte yok. Altyapı, toplanma yerleri ve geçici barınma alanlarının kurulacağı yerler belli değil.” dedi. İlgin, zamanında birçok kaçak yapının “imar affı” yasası ile legal hale getirildiğini belirterek bu yapıların büyük tehdit oluşturduğunu söyledi.

Haber: Nur Uysun