Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da hamsi balıkçıların yüzünü güldürdü

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Bandırma’da balık tezgâhlarını hamsi, sardalye ve istevrit süsledi. İlk gün kilosu 100 liradan satılan hamsinin fiyatında yüzde 30 düşüş görüldü.

Bandırma’da av sezonunun açılmasıyla birlikte balıkçılar ağlarını büyük umutla denize attı. En çok çıkan balıklar sardalye, hamsi ve istavrit bolluğuyla hem balıkçının hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. İlk gün kilosu 100 liradan satılan hamsinin fiyatı yüzde 30 düşerek 70 liradan tezgahlarda yerini aldı.

“HERKES BOL BOL BALIK YESİN”

Sezonun ilk haftasında ince balıkların bol miktarda çıktığını belirten Balıkçı Sezgin Acar, “Sezonun açılmasıyla birlikte ince balık olarak sardalya, hamsi, istavrit bol miktarda çıkıyor. Fiyatları da gayet uygun… Halkımızın uygun fiyata yiyebileceği fiyatlar var. Çünkü denizdeki bolluk sayesinde şu anda en ucuz protein kaynağı gıda balık oldu. Herkes bol bol balık yesin.”dedi.

“HAMSİ EKİM AYINDA 50’YE DÜŞEBİLİR”

Ekim ayına doğru fiyatların daha da düşeceğini belirten Balıkçı Acar, “Balığın kilosu türüne göre 50 lira, 70 lira. Gerçekten fiyatlar uygun. Halkımızın balık yemesini istiyoruz. Sezon açılır açılmaz hamsinin kilosu 100 liraydı. Şimdi 70 liraya düştü. Hamsi bolluğu devam ederse ekim ayında 50’ye düşebilir. Sezon itibariyle büyük balıklarda bir şey görünmüyor. Maalesef şuanda büyük balık çıkmıyor.”dedi.

Haber: M. Nur Uysun