Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da görevli müşahitlere eğitim

Oy ve Ötesi Derneği,

Oy ve Ötesi Derneği, Bandırma’da önümüzde seçimde görev alacak müşahitler için herkese açık sandık müşahidi eğitimi düzenledi.

Siyasetten bağımsız bir sivil hareket olarak tanımlanan Oy ve Ötesi Derneği, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde görev alacak müşahitler için eğitim düzenledi. Bandırma Santral Kültür Merkezi’ne düzenlenen eğitimi, Oy ve Ötesi Gönüllü Eğitmeni ve Marmara Sorumlusu Murat Saran ile Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Yelbey Aça gerçekleştirdi. Düzenlenen eğitime, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ve seçimde Bandırma’da müşahit olarak görev alacak olan avukatlar ve görevliler katıldı.

MÜŞAHİTLERİN SORUMLULUKLARI ANLATILDI

Seçimde güvenliğin ve demokrasinin sağlanması amacıyla düzenlenen eğitimde müşahitlere, müşahitlerin sorumlulukları ve sandık kurulunun görevleri anlatıldı. Müşahitlerin seçim günü kıyafetlerinde herhangi bir siyasi simge ve benzeri detay bulundurmamaları gerektiğini söyleyen Eğitmen Murat Saran, müşahitlerin empatik, sempatik ve barışçıl davranmaları gerektiğine değindi. Saran, “Bizim amacımız o seçimin kurallara uygun ve sorunsuz geçmesine destek olmak ve sağlamaktır. İşte o zaman seçim güvenliğinden bahsedebiliriz.” dedi. Avukat Gamze Yelbey Aça seçimde görev alacak müşahit avukatların, seçim günü yaşanabilecek sorunları en aza indirgeyebilmek için sergilemeleri gereken tutum konusunda bilgilendirdi. Avukat Aça, Oy ve Ötesi eğitimlerinin, içeriğini seçim süreci ve işleyişinin yasal zeminini belirleyen 298 nolu seçim kanunu ve 135 nolu genelgeden aldığını söyledi.

Haber: Nur Uysun/ Selin Girgin