Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da coşkulu 19 Mayıs kutlaması

Millî Mücadele’nin 104’ncü yılı,

Millî Mücadele’nin 104’ncü yılı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda kutlama töreni gerçekleştirildi.

Türk ulusunun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının göstergesi olan, Millî Mücadele’nin 104’ncü yılı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Cumhuriyet Meydanı’nda kutlandı. Bandırma Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kutlama programına, Bandırma Kaymakam’ı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Plt. Tuğğ General Selahattin Akay, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Birol Şahin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mahir Mavi, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Gençlik Spor Müdürü Hüseyin Elüstü, STK’lar, Siyasi Parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Meydan’ında gerçekleşen törende çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Gerçekleştirdiği konuşmada birlik ve beraberliğin önemine değinen İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Elüstü, “Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkân sağlayan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimizin sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor. Gençlerimizin, bayramı kutlu olsun.” dedi.

19 Mayıs etkinlikleri, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi Gençliğin Ata’ya cevabı, halk oyunları gösterileri, karate gösterisi ve şiir okunmasının ardından  sona erdi.

Haber: Selin Girgin/ Nur Uysun