Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma’da anıt ağaçlar bakıma alındı

Bandırma’da bulunan tarihi anıt

Bandırma’da bulunan tarihi anıt ağaçlar, 4 gün boyunca Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından bakıma alınacak.
Bandırma’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından anıt ağaçlar bakıma alındı. Balıkesir’in ilçelerinde bakım yapan ekipler geçtiğimiz hafta Erdek ve Burhaniye’de de çalışmalar gerçekleştirmişti. Bandırma genelinde belli periyotlar aralığıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Anıtlar Müdürlüğü Orman Mühendisi Uğur Gökçeoğlu, kuruyan ağaç dallarını budayarak hastalığı bulunan ağaçların tedavi edileceğini kaydetti.

Gökçeoğlu, “Sistemde kayıtlı olan tarihi ağaçların bakımını yapıyoruz. Budama, su ve kök sürgünleri, kuru ve kırık dallar, kırılma riski taşıyan dalların hafifletilerek budanması, yara yüzeylerinin temizlenmesi, keskin temiz aletler yardımıyla çürük ve kovuk kısımların temizlenmesi, temizlenen yüzeylere mantar ve böcek ilacı sıkılması, temizlenen yüzeylere çürümenin devam etmemesi için çam katranı sürülmesi, su birikebilecek kovukların paslanmaz krom telle kapatılıp yalancı dolgu yapılması ve ağaç kök çevresine besin takviyesi gibi işlemler yapıyoruz. Normalde yaşlı ağaçlar sistemde kayıtlı oluyor. Meydandaki ağaçların öyle bir özelliği yok ama folklorik olarak tescillenmiş ağaçlar. Bu ağaçlar 60-70 yaşındalar. Yaşları ve bakımları ağaç türüne göre değişiyor. Mesela çınar ağaçları 2 bin, 2 bin 500 yaşına kadar gidiyor. Bandırma’da da 4 gün boyunca çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ” dedi.
Haber: Selin Girgin