Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma meclisinde otobüs tartışması

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma ulaşımına kazandırdığı yeni otobüsler Bandırma Belediye Meclisi’nde tartışma konusu oldu.

Bandırma Belediye Meclisi aralık ayı olağan toplantısı 5 Aralık’ta gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan Bandırma Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Merve Polat, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma ulaşımına kazandırılan 55 otobüsün çalışmaya başlamasının ardından vatandaşların sorun yaşadığını dile getirdi. AK Parti Grup Sözcüsü Zeynep Özgün’ün yapılan eleştirilere sert bir dille yanıt vermesi üzerine mecliste otobüs polemiği yaşandı.

“KÜÇÜK ARAÇLARDA SIKIŞIKLIK YAŞANIYOR”

Vatandaşların ulaşımda yaşadığı sorunları aktaran Merve Polat, “Bandırma Ulaşım A.Ş. tarafından işletilen halk otobüslerinden bir kısmının küçük otobüs olarak sınıflandırılan minibüs türündeki araçlara dönüştürülmesi, Bandırma halkının güvenli ve konforlu toplu ulaşım hizmeti hakkını gasp etmektedir. Hemşerilerimizin belediyemize yaptıkları şikâyet başvurularından, küçük araçlarda sürekli sıkışık ve ayakta yolculuk yapmak zorunda kaldıkları, yoğun saatlerde araçlara binemedikleri için duraklarda uzun süre beklemek zorunda kaldıkları, yolculuk konforlarının ve güvenli yolculuk imkânlarının kalmadığı hususları bizlere çok sayıda ulaşmaktadır.” dedi
.
“BU KEYFÎ TUTUMUN BİR AN ÖNCE SONLANDIRILMASI GEREKMEKTEDİR”

Yeni araçların Bandırma nüfusuna uygun olmadığını belirten Polat, “Bandırma nüfusu 2023 yılı itibariyle 165 bine ulaşan ve sanayisi, üniversitesi ile büyümüş bir kent iken toplu ulaşım araçlarının aynı sayıda tutularak küçültülmesinin akla, mantığa, yasaya ve bilime uyar hali bulunmamaktadır. Mevcut otobüslerin bir kısmının küçük araçlarla değiştirilmesiyle gerçekleşen ve Bandırma halkını cezalandırmaya yönelik görülen bu keyfî tutumun bir an önce sonlandırılması gerekmektedir. Bandırmalıların daha önce imzalanan ve UKOME kararı ile bulunan toplu taşıma hakkının bir an önce geri verilmesi için mücadelemize devam edeceğiz.” diye konuştu.

ÖZGÜN; “BURADA ŞOV YAPARAK YAPILMAZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan otobüs yatırımına gelen eleştirilere cevap veren AK Parti Grup Sözcüsü Zeynep Özgün, “Merve Hanım avukat. Laf cambazlığı yapmayı iyi biliyor. Bu araçlar hakkında bize de şikâyetler geliyor. Aksayan bir şey olursa düzeltilir. Ancak Merve Hanım’ın, Büyükşehir’in Bandırma’yı cezalandırdığını öne sürmesini hiç hoş karşılamıyorum. Bandırmalıları cezalandırmak gibi bir ifade kullanılarak bir hizmetin insanlara lanse edilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. 2 yıllık bir çabayla ortaya konulan bu hizmetin rahatlatan bir çözüm olmadığını bize de gelen taleplerden görüyoruz. Fakat saat aralıkları ayarlanabilir. Bu proje düzeltilebilir ve hataları giderilebilir. Burada şov yaparak yapılmaz.”dedi.
Özgün’ün eleştirilere sert bir dille yanıt vermesi üzerine söz alan Sözcü Merve Polat, “Zeynep Hanım’ın cümleye başlarken kullandığı söylem beni bir avukat olarak özellikle çok rahatsız etti. Avukatlar laf cambazı değildir. Ben bu eleştiriyi kesinlikle kabul etmiyorum. Yapılan eleştirileri biz bu şekilde karşılamıyoruz.”dedi.

Haber: M. Nur Uysun