Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma halkı kan bağışlama çağrısına kulak verdi

Kızılay aracına Bandırma’da her

Kızılay aracına Bandırma’da her gün onlarca kişi kan bağışı yapmaya başladı. Bandırma’ya gelen Kızılay aracı, ramazanda düşen kan bağışlarının ardından yapılan çağrılardan sonra toplanma eğilimine girdiğini duyurdu.

Yapılan kan bağış çağrısı Bandırma vatandaşları tarafından cevapsız bırakılmadı. Kızılay’a son günlerde yapılan kan bağışlarında artış olduğuna dikkat çeken Yetkili Hekim Atakan Genç, “Ramazan ayında kan bağış oranı düşmüştü. Bağış için çağrıda bulunmuştuk. Kızılay aracımız ayda 3-4 kez Bandırma’ya geliyor. Her geldiğimizde gönüllü kan bağışçılarının sayısı artıyor. Bir iki günlüğüne geldik ve dün çok sayıda vatandaş kan bağışı yaptı. Bugün yağmur nedeniyle düne göre az kişi gelse de bağış yapmaya devam ediliyor. 18 ve 60 yaş arası gönüllü vatandaşlardan boyu, kilosu ve sağlık durumları kontrol edilerek kan alıyoruz. Gencinden, yaşlısına herkes geliyor.” diye konuştu.

“KAN ACİLLİĞİ SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ”

Her kan grubundan düzenli bağışa ihtiyaç olduğunu kaydeden Yetkili Hekim Atakan Genç, “Popülasyonda A pozitif kan grubu kolay bulunsa da her kan grubuna ihtiyacımız var. Normalde en zor bulunan kan grubu 0 negatif olmasına rağmen A pozitif kan grubuna sahip çok insan olduğu için acil durumlarda da A pozitif kana ihtiyaç çok fazla oluyor. Erkeklerin 3 ayda bir, kadınların ise 4 ayda bir kan bağışı yapmaları gerekiyor. Her kan grubundan düzenli olarak bağışa ihtiyacımız var. Kan acilliği sürekli bir ihtiyaç” dedi.

 

Haber: Selin Girgin