Bandırma artık bir eğitim kenti  

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, salgın sonrasında hem öğretmenleri

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, salgın sonrasında hem öğretmenleri hem de öğrencileri psikolojik olarak eğitime adapte etme konusunda zorluk yaşadıklarını ancak bu sorunları kısa sürede aştıklarını söyledi.  

ALTYAPI TAMAMLANDI  

Bandırma’nın eğitim alanında çok ciddi yatırımlar aldığını kaydeden Aslan, “Bandırma’nın diğer şehirlere göre çok özel bir konumu var. Diğer şehirlere benzemediğini ifade etmek isterim. Bandırma yoğun bir eğitim altyapısını tamamlamış bir kent konumunda. Uzunca bir süredir vizyon projeleri hayata geçiriyoruz. 10 seneyi kapsayan çok ciddi bir yatırım sürecinin sonuna geldik. Eğitim alt yapımız ve bina stokumuz tamamlandı diyebiliriz. Liseler Vadisi Projemiz çok önemli bir yatırım projesi idi. Son okulumuz olan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisemizin tamamlanması ile Liseler Vadisi Projesi bitmiş olacak. Liseler Vadisi projesi için sıkıntılar dile getirilmiş olsa da Liseler Vadisine yapılan okulları şehir içinde yapabileceğimiz arsa stoku ne yazık ki yoktu. Birçok ilçe kent içinde yapılaşma sıkıntıları yüzünden böylesi önemli yatırımları hayat geçiremedi. Bu proje ile öğretmen ve öğrencilerimiz için rahat ve daha konforlu bir eğitim alanı oluşturduk. Kalabalık sınıflar yerine eğitim Bandırma’da daha az sayıda öğrencisi olan sınıflarda devam eder hale geldi.  Eğitim alt yapısı derken özel öğrencilerimiz için artık tüm eksikliklerin tamamladığımız söyleyebilirim. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve Lise seviyesindeki özel öğrencilerimizin tamamını eğitime katma adına eksiğimiz kalmadı. Açıkça ifade edeyim ki, 15 senelik nüfus artışında bile bu konuda sıkıntı yaşamayacağız. Bir de Bilsem kurumundan bahsetmek gerekiyor. Bilsem tüm Balıkesir ilindeki tek okul oldu. Başarıları ile de Bandırma’nın gururu olmaya devam ediyor. Bu konuda Bandırma olarak şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Zira Eğitim Vadisi gibi hazırlanmış eğitim alanları olmasaydı böylesi büyük projelerin hayata geçirilmesi noktasında başarılı olunamazdı.” dedi.  

Bandırma’nın bir eğitim kentine dönüştüğüne dikkat çeken Mutlu Aslan, “ Kuşkusuz bu gerçeğin nedenleri var. Öncelikle Onyedi Eylül Üniversitesinin Bandırma’da eğitime başlaması ile gelen öğretim üyeleri ve öğrencilerin katkılarıyla eğitim seviyesinde bir anda pozitif artışlar yaşandı. Bunun yanı sıra Bandırma’da göz ardı edilen 6. Ana Jet Üssündeki eğitim seviyeleri çok yüksek askeri personelimiz bulunuyor. Bu kişilerin eğitime bakış açıları ve katkıları büyük oluyor. Eğitim alt yapımızın tamamlanması ile Liselere Giriş Sistemi sınavlarında ve Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında Bandırma olarak il genelinde çok başarılı sonuçlara imza atıyoruz. Bu başarının bir etkeni de Bandırma’da yakaladığımız fırsat eşitliği oldu. Esas olarak ise Bandırma’da Balıkesir Valimiz Hasan Şıldak Bey’in koordinatörlüğünde uygulamaya sokulan BİGEP Projesi bu başarının temelini attığını söyleyebilirim. Ben BİGEP’in özet olarak konsantrasyon demek olduğunu düşünüyorum.” Diye konuştu. 

 EĞİTİM KURUMLARINA DEPREM TESTİ  

Bandırma’daki eğitim altyapı stokunun tamamının depreme dayanıklılık testlerinden geçtiğini kaydeden Aslan şunları söyledi: “ Gelen raporlar doğrultusunda bazı okullarımızda güçlendirme yapılırken bazı okullarımızı yıkıp yerine yeni okullarımızı inşa ettik. Bandırma’da tüm kullarımız artık depreme dayanıklı hale geldi. Bu kentte özel bir öneme sahip bir tarihi barındıran eski ŞMGL binası içinde ne yazık ki yıkım kararı çıktı. Güçlendirerek bu tarih kokan binayı yıkmamak için çaba sarf etsek de ne yazık ki binayı yıkmak zorunda kalıyoruz. Yıkılan bina yerine bir Ortaokul binası inşa edeceğiz. Kurtuluş caddesi tarafındaki bahçe kısmına da 12 derslik TOBB anaokulu yapacağız.”