Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın’da yaz aylarının gelmesi ile sokaklar renklendi

HAVALARIN ISINMASI İLE BİRLİKTE AYDIN’DA KENT GENELİ DİKİLEN ÇİÇEKLERLE RENKLENMEYE BAŞLARKEN, CADDE VE SOKAKLARINDA RENK CÜMBÜŞLERİ OLUŞTU.

HAVALARIN ISINMASI İLE BİRLİKTE

Havaların ısınması ile birlikte Aydın’da kent geneli dikilen ve bahçelerde açan yaz çiçekleriyle renklenmeye başlarken, cadde ve sokaklarında renk cümbüşleri oluştu.

Yaz ayların gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte Aydın’da cadde ve sokaklar gerek dikilen gerekse önceden dikilen ve çiçeklenme zamanı geldiği için açan çiçeklerle renklenmeye başladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri tarafından sorumluluk alanlarında bulunan alanlarda yapılan peyzaj düzenlemeleriyle kent genelinde renk cümbüşü yaşanırken, pembe ve mor renkleri ile özel bir renk harmonisi sunan begonviller de en sık görülenler arasında başı çekiyor.

Merkez ilçe Efeler’de pek çok sokak ve bahçede görülen begonvil; mor, pembe, turuncu ve beyaz renkli çiçekleri ile göz kamaştırıyor. Haziran, Temmuz aylarından Ekim ortalarına kadar çiçek açan begonviller ilçenin hemen hemen her sokağını süslüyor. Vatandaşlar tarafından evlerin balkonlarına ve bahçelerinde de dikilip bakılan begonvil, yaz aylarının en çok tercih edilenleri arasında yer alırken, bakımı da büyük özen istiyor.

Begonvilin genellikle dış mekan bitkisi olduğunu hatırlatan çiçek satıcıları, fazla çiçeklenmesi için dağınık şekilde uzanan kolların budanması gerektiğini hatırlattı. Gövdesi ve dallarının bol güneş almasının begonviller için önemli olduğunu kaydeden çiçekçiler, yazları haftada iki kez, kışları ise bir kez sulamanın yeterli olacağını belirtti.