Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Av. Polat: “Bu yıl Avukatlar Günü’nü buruk geçiriyoruz” 

CHP Bandırma Belediye Meclis

CHP Bandırma Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat, Dünya Avukatlar Günü’nde, deprem felaketinde kaybettikleri meslektaşları olduğu için bu yıl buruk geçirdiklerini kaydetti.   

            Bandırma Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat, her yıl kutlanan Dünya Avukatlar Günü’nü bu yıl meslektaşlarıyla birlikte buruk geçirdiklerini söyledi. Av. Merve Polat “5 Nisan Dünya Avukatlar Günü’nü her yıl kutluyoruz. Senede bir hatırlanmak tabi ki mutlu ediyor. Avukatlar günü kutlamadan ziyade daha çok sorunların çözümü ve farkındalığıyla alakalı. Bu yıl maalesef ki buruk geçiriyoruz. Deprem felaketinde meslektaşlarımızı, yakınlarımızı kaybettik. Hepsini rahmetle anıyoruz. Deprem bölgesindeki kalkınmaya çalışan ve gönüllü çalışan meslektaşlarımız var. Barolar birliği kalkınmaları için mücadele veriyor.” dedi. 

“YARGI VE HUKUK KANAYAN YARAMIZ” 

            Türkiye’de yargı ve hukukun genel durumunu değerlendiren Av. Merve Polat, meslektaşlarının ve kendisinin kanayan yarası olduğuna dikkat çekti. Av. Polat, “Adalet ekmek gibi su gibi temel ihtiyaçtır. Türkiye’de gelinen son durumda yargı ve hukuk meslektaşlarım ve benim kanayan yaram. Ülkemizde gelinen noktaya baktığımızda yapılan anket çalışmaları ve dünya sıralamalarında görünen o ki yaşadığımız adalet sistemi çok ciddi bir şekilde yara almış durumda. Adalet sistemi ağır aksak işliyor. Yargılama süreçleri çok uzun. Adalet dağıtımında liyakatsizlikten, tecrübe ve yeterlilik düzeyinden kaynaklı sıkıntılar yaşanıyor. Ülkemizde adalet ciddi bir problem haline geldi. Vatandaşların artık adalete güveni sıfır. İnsanlar yargı yoluna başvurmayı bile kendilerine zülüm olarak görüyorlar çünkü yargı ücretleri ve masrafları çok fazla. Bu yüzden haklarını aramaktan vazgeçiyorlar. Adalet sisteminin ne hale geldiği maalesef gözler önünde.” diye konuştu.  

“YARGININ DENETİMDE OLACAĞI BİR DEMOKRASİ” 

Adaletsizliğin önüne geçilmesi için yürütme ve yasamanın yargı denetiminde olacağı bir sistemin olmasını istediğini dile getiren Av. Merve Polat şöyle konuştu: “Hukuk ve demokrasi bir bütün. Demokrasiyi eksiksiz bir şekilde uygulayabilmemiz için güçler ayrılığını tam ve eksiksiz olarak uygulamamız gerek. Yasama, yürütme ve yargının tamamen birbirinden bağımsız olmasını istiyoruz. Yürütme ve yasamanın yargı denetiminde olduğu bir sistem ile demokrasiyi inşa edebiliriz.”  

BANDIRMA’DA KADINA VE ÇOCUĞA ŞİDDET ORANI AZ” 

            Avukat Merve Polat, adaletin en büyük sorunlarından biri olan kadına ve çocuğa şiddet konusunda Bandırma’da bu davaya çok fazla rastlamadıklarını sebebinin ise Bandırma’nın gelişmekte olan bir ilçe olduğunu kaydetti. Av. Merve, “Bandırma toplumsal yapısından kaynaklı pek çok büyükşehir ve ilçeye göre gelişmekte olan bir şehir. Bununda etkisiyle kadına ve çocuğa yönelik şiddet çok yoğun değil. İstisna olarak böyle vakalarla bazen karşılaşıyoruz.” dedi. 

“KADINA ŞİDDET, HÜKÜMETİN VE SİYASETİN PROBLEMİ” 

Türkiye’de artan kadına karşı şiddet probleminin hükümetin ve siyasetin problemi olduğunun altını çizen Av. Polat “Türkiye’nin genel olarak en büyük sorun kadın ve çocuklara karşı şiddet. Pozitif ayrımcılık önemli olsa da biz kadınlar tam eşitlik istiyoruz. Kadın ve erkek olmanın ayırıcı bir nokta olmamasını ve insan olarak niteliklerimizle değerlendirilmemizi istiyoruz. Toplumda, siyasette ve iş hayatında hala daha kadın ve erkek ayrımını derin çizgilerle yaşıyoruz. Bundan kaynaklı şiddet olayları yoğun olarak yaşanmaya devam ediyor. Bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Bu bir hükümet, siyaset problemi. Yasalar gereği gibi uygulanmıyor ve şiddete eğilimli insanların önünü açıyor. Şiddet gösteren insanların daha sıkı yargılanması gerekiyor. Ben bir avukat, kadın ve kadın siyasetçi olarak ülkemde kadınların ve çocukların özgürce dolaşabildiği, rahat nefes alabildiği, çocukların istediği eğitim kurumunda eğitim alabildiği, kadınların istediği işte liyakatiyle ayrım yapılmaksızın çalışabildiği bir toplum olmasını istiyorum.”dedi. 

Haber: Selin Girgin