Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Atatürk’le geçen 12 yıl Bandırma’da anlatıldı

10 Kasım Atatürk’ü Anma

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi iş birliğinde “Atatürk’ün Yanı Başında” söyleşisi düzenlendi.

Santral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Atatürk’ün yanı başında 12 sene geçiren eski bürokrat, yazar Çankaya Köşkü Kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun anıları anlatıldı. Babasının anılarını anlatan Kemal Ulusu, dinleyicileri duygulandırdı.

“GERÇEK ATATÜRKÇÜLER ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİNİ BENİMSEMİŞ KİŞİLERDİR”

Açılış konuşmasını yapan Bandırma Kent Konseyi Başkanı Av. Serdar Polat, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 85’inci yılındayız. Her geçen gün ne kadar önemli devrimler yaptığını bir kez daha görüyoruz. Atatürk’ün devrimlerine karşı çıkan ve bunu açık beyan eden kişileri görüyoruz ki 10 Kasımlarda Atatürkçü oluyor. Gerçek Atatürkçüler, en önce Atatürk’ün devrimlerini, ilkelerini benimsemiş ve yaşam tarzı haline getirmiş kişilerdir. Atatürk’ün devrimlerini ve yaptıklarını en iyi anlayacak kişi Atatürk’ün yanı başındaki kişidir diye düşündük. Bu vesileyle de 12 yıl boyunca Atatürk’ün Çankaya Köşkü’nde kütüphaneciliğini yapmış Sayın rahmetli Nuri Ulusu’nun kıymetli oğlu Mustafa Kemal Ulusu’yu bugün Bandırma’da ağırlamaktan çok mutluyuz.” dedi.

İSMİNİ ATATÜRK’TEN ALDI

Babası Nuri Ulusu’nun Atatürk’le 14 yaşındayken tanıştığını belirten Kemal Ulusu, “Nuri Ulusu yalnız bir kütüphaneci değil, Atatürk’ün hep yanı başında olan bir kişiydi. Atatürk’ün yanından 12 yıl boyunca hiç ayrılmadan durmuş. Gazi Mustafa Kemal Paşa ile ilk tanışma şerefine 16 Mayıs 1919 meşhur Samsun seferine çıkmadan önce nail olmuş. 14 yaşındayken dedem Tevfik Bey’e beni Paşa ile tanıştır diye rica etmesi üzerine dedem kıramamış ve tanıştırmış. Mustafa Kemal Atatürk babamı öperek, sarılıyor ve maşallah cin gibi delikanlı diyerek seviyor. Babamın askerliği Çankaya Köşkü Muhafız Alayı’na düşüyor. Babam ile atamızın yolu orada bir kez daha kesişiyor. Babam çok kitap okuyan biriydi. Atatürk’ün de 5 bine yakın kitap okuduğunu sıklıkla dile getirir ve en çok tarih kitaplarını okuyordu derdi. O yıllar askere gelen herkes Atatürk tek tek tahlil eder ve kimdir nedir diye sorarmış. Köşkün sofra şefi İbrahim Ergüven vasıtasıyla babamın çok kitap okuduğunu öğreniyor. Daha sonra babamı köşkün kütüphanesine göreve başlatıyor. Yıllarca görevine devam eden babam, Atatürk’ün vasiyeti üzerine benim adımı Mustafa Kemal koyuyor.” diye konuştu.

Söyleşinin sonunda Bandırma Belediye Meclis Üyesi Av. Merve Polat, Mustafa Kemal Ulusu’ya Bandırma Vapuru plaketi takdim etti, Mustafa Kemal Ulusu “Atatürk’ün Yanı Başında” isimli kitabını katılımcılar için imzaladı.Haber: M. Nur Uysun / Selin Girgin