Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFET TEHLİKESİ!

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten,

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, mega kent İstanbul’da bugün yaşanacak yoğun yağmur ve bütün ülkeyi gelecek günlerde bekleyen Sibirya soğuklarına karşı uyardı.

Sık sık X hesabından hava durumuyla alâkalı  açıklamalarda bulunan Ökten, geniş alanda kuvvetli sağanakların görüleceğini, yağış görmeyen yerlerin sabırlı olması gerektiğini söyledi. Ökten sosyal medya hesabında “Afet Tehlikesi! İstanbul’a Zonguldak açıklarından sürüklenerek gelecek olan vortex, başta kuzey ilçeler olmak üzere yoğun yağmur bırakacak. Yağış akşam saat 9’da yoğunlaşacak ve Yarın akşam 5’e kadar devam edecek. Trend bant şeklinde geliyor, boğazda yok gürültülü sağanak yağış bekleniyor” dedi.

DONDURUCU HAVA GELİYOR

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, dondurucu havaların geleceği tarih hakkında da bilgi verdi. “Afrika sıcakları gidiyor, bol yağışlı ve dondurucu hava geliyor. El Nino ve Eyyam-ı Bahur sıcak hava dalgaları tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Şimdi de El Nino’nun soğuk yüzü ile karşılaşacağız. Sert  kışa şimdiden hazırlanın.” Dedi.

Ekim ayına işaret eden Ökten, Eylül ayında yağışlı gün sayısının arttığını hatırlatarak “Ekim ayından itibaren 6 ay boyunca Türkiye’de bol yağış bekleniyor. El Nino’nun sıcak dalgasının ardından şimdi de soğuk yüzü bizi bekliyor. El Nino’nun sonbahar ve kışı bol yağışlı geçiyor.” Dedi. /Haber Merkezi