Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Simit yemek lüks oldu!

Ekmek fiyatı 5 liraya

Ekmek fiyatı 5 liraya sabitlenirken, simit fiyatları artmaya devam ediyor. Kahvaltının vazgeçilmezi ve çay saatlerinin aranan ürünü olan simide, 2018’den bu yana 7 kere zam yapıldı.

Sürekli gelen zamlar, gözleri unlu mamullere çevirdi. Türkiye genelinde ekmek fiyatları 5 liraya sabitlenirken, kahvaltıların güzidesi simit, zamdan zamma doğru koşuyor. Hammaddeye gelen yüzde 200’lük zamlar sonrasında simit fiyatları 7,5 liraya yükselmişti. Fırınlarda 7,5 lira, seyyar satıcılarda ise 10 liradan satılan simide yeni bir zam gelmesi bekleniyor.

“ALIM GÜCÜ ZAYIFLADI”

Hemen her gün gelen fahiş zamlar, vatandaşların cebini yakarak alım gücünü zayıflatmaya devam ediyor. Artık simit bile yemenin lüks olduğuna dikkat çeken bir vatandaş, “Sabah kahvaltılarında, simit yemeği hepimiz seviyorduk. Ekmek, simit almak hatta peynir zeytin almak bile lüks oldu. Ne alabileceğimizi, yiyeceğimizi şaşırdık. Her şeye zam geliyor. Alım gücümüz çok zayıfladı. Durumu olmayan çok insan var. Yeni bir güne başlarken cebimizde 10 lira bile değil 50 lira olmazsa geçinemeyiz. Artık zam gelmesin, hepimizin hali harap olmaya başladı.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin