Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim, altın fiyatlarını da etkiledi

Altın fiyatlarında seçim öncesi

Altın fiyatlarında seçim öncesi düşüş yaşandı. Bandırma Kuyumcular sokağı esnafı Fatih Kılıç, seçimden sonra beklenen artışın yaşanmadığına dikkat çekti.

Altın yatırımcıları kısa sürede hızlı düşüşle karşıya kaldı. Seçimlerden sonra altına zam gelmesi beklenirken fiyatlarda düşüş yaşanması vatandaşları şaşırttı. Seçimden önce piyasa da istikrarsızlık olduğunu belirten Esnaf Fatih Kılıç, fiyatların hızlı yükselip, düştüğünü kaydetti. Esnaf Kılıç, “Seçimden önce piyasada bir istikrarsızlık vardı. Piyasada altına, dolara, euroya, değerli maden ve gümüşlere bir talep vardı. Çok fazla talep olması fiyatların yükselmesine sebep olmuştu. Fakat seçimlerden sonra beklenen durum gerçekleşmedi ve fiyatlar ani bir şekilde geri çekilmeye başladı. Şu anda düşüş yaşanıyor ama haftaya tekrar bir artış yaşanacağı kanaatindeyiz.” dedi.

“SEÇİMDEN SONRA FİYATLAR NET OLACAK”

Gün içerisinde artış ve düşüş yaşanması nedeniyle müşterilere anlık fiyatlar verdiğini aktaran Esnaf Fatih Kılıç, “Müşterilere anlık fiyatlar vermek zorunda kalıyoruz. Gün içerisinde piyasada anlık fiyat değişimleri ile karşı karşıyayız. Müşterilerimizin müzdarip olmaması için elimizden geleni yapıyoruz ama maalesef ki buna bir çözüm yok. Seçim bittikten sonra piyasa da her şey net olacak.” diye konuştu.

ALTIN FİYATLARINDA DALGALANMA

Altın fiyatlarında haftaya artış yaşanacağını kaydeden Kılıç, “Öngörü olarak fiyatların haftaya artacağını düşünüyorum. Şu anda Cumhuriyet altın 10 bin 400’e kadar yükseldi ve 9 bin 300 civarında seyrediyor. Ortalama 900 TL bir düşüş yaşandı. Gram altın bin 550’ye kadar yükseldi ve şu anda bin 365 civarına kadar düşüş yaşadı. Küçük altın ise2 bin 550’lere çıktı ve şu anda 2 bin 260 civarında gidip geliyor.“ dedi.

 

Haber: Selin Girgin