Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş akaryakıt piyasasını vuracak! Zam yolda…

Hamas’ın İsrail’e saldırmasının ardından

Hamas’ın İsrail’e saldırmasının ardından çıkan savaş brent petrol piyasasını etkiledi. Artan bent petrol fiyatları Türkiye’de akaryakıta zam olarak yansıyacak.

6 Ekim Cuma günü 83 dolara civarına düşen Brent petrol, günü 84,58 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Hafta sonu Hamas’ın İsrail’e saldırması sonucu çıkan savaş brent petrol fiyatlarını 5-6 dolar kadar yükselmesine neden oldu.

SAVAŞIN BRENT PETROLE ETKİSİ ZAM OLARAK YANSIYABİLİR

10 Ekim sabah saatlerinde 89 doları gören brent petrol, 88 dolar seviyelerinde dengelendi. Uzmanlara göre İsrail-Hamas savaşı Suudi Arabistan’ın günlük 1 milyon varil petrol kesintisi daha yapacağını öngördü. Savaşın etkilediği brent petrol fiyatlarındaki artışın benzin ve motorin fiyatlarına önümüzdeki günlerde zam olarak yansıması bekleniyor.

ORTA DOĞU BORSALARI DEĞER KAYBETTİ

Saldırılar sonrası Orta Doğu Borsaları da değer kaybetti. İsrail’in gösterge TA-35 endeksi yüzde 6,4 ile son üç yılın en büyük kaybını yaşadı. Suudi Arabistan’ın Tadawul Tüm Hisseler Endeksi yüzde 1,6, Mısır’ın EGX30 endeksi yüzde 2,6 geriledi.

MOTORİN VE BENZİN ZAMLANDI MI ?

Savaşın etkisiyle artan Petrol fiyatlarının etkisi beklenmeye başladı. Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına gelen indirimin, yaşanan artışlarla erimesi bekleniyor.

Motorinin litre fiyatına 7 Ekim 2 lira 90 kuruş indirim yapılmıştı. Şuan için akaryakıt fiyatlarında indirim ya da zam görünmüyor. Bandırma’da benzinin litre fiyatı 34 lira 42 kuruş, motorinin litre fiyatı 38 lira 20 kuruş ve LPG 18 lira 23 kuruştan satılıyor.

Haber:Mihriban Nur Uysun