Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Otomobil fırsatçıları “sıfır” attı

Otomobil fırsatçıları, Resmi Gazete’de

Otomobil fırsatçıları, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikten hemen sonra yeni bir yöntem geliştirerek vatandaşları kandırmanın yollarını buldu. Araçların sahte fiyatlarını siteye bir sıfır eksik atarak yükleyen fırsatçılar, iletişime geçildiğinde gerçek fiyatları açıkladı.

Otomobil piyasası, ikinci el otomobil fırsatçıları tarafından yeni yöntemle karşılaştı. Vatandaşları kandırmanın ve yasakları delmenin yeni yolunu bulan fırsatçılar, iletişime geçen alıcıları şoke etti. Resmi Gazete’nin ikinci el motorlu kara taşıtlarının, güncel fiyatının üzerinde bir fiyattan ve tavsiye edilen satış fiyatı üzerinden ilan yoluyla pazarlanmasının 01.01.2024 tarihine kadar yapılamayacağı yayımlanmasının hemen ardından ilan veren satıcılar, araçlarının fiyatlarını siteye bir sıfır eksik atarak yayınladı. Sahte fiyatları gören alıcılar ise fiyatların uygunluğuna inanarak satıcı ile iletişime geçtiğinde gerçek fiyatları öğrendi.

SAHTE İLAN YAPANLAR BAKANLIĞA İLETİLECEK

Yasağı delmek isteyen satıcıların bulduğu yeni yönteme karşılık ceza alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre; ikinci el motorlu kara satışına yönelik ilan verilmesine aracılık eden gerçek veya tüzel kişiler, ilan girişi yapanları ilan yayımlanmadan önce uyarmakla ve ilanlar ile ilan sahiplerine ilişkin tüm bilgileri bakanlığa iletmekle yükümlü olacak. Ardından bahsi geçen şahıslar hakkında cezai işlem uygulanacak.

Haber: Selin Girgin