Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gelinlik fiyatları dudak uçuklattı

Düğün sezonunun açılmasıyla Bandırma’da

Düğün sezonunun açılmasıyla Bandırma’da bulunan gelinlikçilere rağbet artarken, gelinlik fiyatları ise dudak uçuklattı.

Türkiye’de büyük bir paya sahip olan düğün sektörü artan fiyatlara ve enflasyona rağmen büyümeye devam ediyor. Farklı bütçelere sahip olan her kesimden gelin ve damat adayları bu sektörden faydalansa da piyasadaki fahiş fiyatlar dikkat çekiyor. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte evlenme kararı alan çiftler de hazırlıklara başladı. Bandırma’da gelinlik mağazası işleten Esra Kadıgil, sezonun başlamasıyla gelinlik satışlarının da arttığını söyledi.

YÜKSEK FİYATLAR ÇİFTLERİ KİRALAMAYA İTİYOR

Her çiftin kendi bütçesine göre gelinlik baktığını belirten Esra Kadıgil, “Gelinlikler ortalama 5 bin liradan başlıyor. Piyasada en pahalı gelinlikte bir sınır yok. Bu sebeple Bandırma’daki gelinlik piyasası göz önünde bulundurulunca en pahalı gelinlikler 50 bin lira veya biraz daha üstünü bulabiliyor. Benim mağazamda fiyatlar 5 binden başlasa da piyasa öyle bir halde ki genelde fiyatlar 20-25 bin liradan başlıyor.”dedi. Fiyatların yüksek olması sebebiyle gelinlik almakta zorlanan çiftlerin de olduğunu söyleyen Kadıgil, bu çiftlerin kiralama yöntemine başvurduğunu belirtti.

“‘DÜĞÜN’ VAZGEÇİLEMEYEN BİR KÜLTÜR”

Birçok çiftin durumu olmadığı halde kiralamak yerine mutlaka gelinliği satın aldığına dikkat çeken Kadıgil, “Piyasa ne olursa olsun biz uyguna satmaya ve çiftlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak düğün yapmayı boş verin gelin ayakkabısı almaya bile durumu olmayan insanlar o gelinliği illa alıyor. O düğünü de illa yapıyor. Bu sebeple ‘düğün’ aslında toplumumuz için vazgeçilemeyen bir kültür.”diye konuştu. Kadıgil, en uygun fiyatlar göz önünde bulundurulduğunda bir gelinin; gelinlik ayakkabı ve duvak gibi giderlerinin ortalama 15 bin lira tuttuğunu söyledi.

Haber: Nur Uysun