Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fiyatı düşen kuru soğan tekrar pahalanacak

Bahar hasadıyla birlikte soğanın

Bahar hasadıyla birlikte soğanın fiyatı ucuzladı ve yaz sebzeleri tezgâhlarda uygun fiyatlarla yerini aldı. Vatandaşın fiyatlardan memnun olduğunu söyleyen pazar esnafı, yağmurlar sebebiyle kuru soğan fiyatlarının tekrar artacağını söyledi.

2023 yılı içinde gelen zamlarla en yüksek fiyatını gören kuru soğanın fiyatı düştü. Geçen yılın zam şampiyonu olan kuru soğan, geçtiğimiz haftalarda pazar tezgâhlarına en ucuz 18, en pahalı 25 lira aralığında yansımıştı. Bu hafta patates ve soğan hasadı sebebiyle fiyatlar oldukça düştü. Vatandaşın yüzünü güldüren kuru soğan fiyatları bu hafta Bandırma’da pazar tezgâhlarına en ucuz 7 lira 50 kuruş, en pahalı 12 lira 50 kuruş olarak yansıdı. Vatandaşlar bu hafta evlerindeki kuru soğan ve patates ihtiyacını karşıladı.

UCUZLAYAN SOĞANIN FİYATI ARTABİLİR

Domates, biber, salatalık ve patlıcan gibi ürünlerin de fiyatı oldukça düşerken pazar esnafı yağışlı hava koşullarının haftaya patates ve soğan fiyatlarına yansıyacağını söyledi. Patates ve soğan fiyatlarının bu hafta vatandaşı sevindirdiğini belirten pazar esnafı, “Pazarda müşteriler şuan fiyatlardan memnun. Bu hafta kuru soğan ve patateste fiyatlar düşse de önümüzdeki haftalarda bu fiyatlar artabilir. Hasat zamanı yağmur yağdığı için üreticiler ürünü topraktan sökemiyorlar. İlerleyen günlerde fiyatların artmasına sebep olacak. Bu artış mevcut fiyatın üzerine 5 liraya kadar yansıyabilir. Kuru soğan 15-18 lirayı bulabilir. Vatandaş ucuzken stoklasın.”dedi.

YAZ SEBZELERİ TEZGÂHLARDA YERİNİ ALDI

Bahar hasadı diğer sebzelere de yansıdı. Domates, biber ve patlıcan Bandırma’da ortalama 10 liradan tezgâhlarda yerini aldı. Önceki haftalarda 25 liradan satılan kabak 10 liraya düştü. 20-25 lira aralığında satılan salatalık ise bu hafta pazarda 10-15 lira aralığında satıldı. Geçtiğimiz aylarda fiyatı 30 liraya dayanan yeşil tatlı biberin fiyatı da 10 liraya düştü. Havaların ısınmasıyla yaz sebzeleri tezgâhlarda yerini uygun fiyatlarla alırken, kış sebzeleri tezgâhlardan pahalanarak ayrılıyor.

Haber: Nur Uysun