Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnaf isyan etti, “Artık zam istemiyoruz”

Gıda ürünlerinin sürekli zam

Gıda ürünlerinin sürekli zam yapıldığı 2023 yılı, zam şampiyonu oldu. Artan fiyatlar hem vatandaşları hem de esnafları etkiledi. Pazarcı esnafı, gelen zamlara isyan etti.

2023 yılında gıda ürünlerine gelen zamlar herkesi olumsuz etkiledi. İlk fiyat artışlarının korona döneminden itibaren hız kesmeden devam etmesi vatandaşların cebini yaktı. Pazardaki satışların yeni yeni düzeldiğini aktaran İsmail Güler, yeni zamların kapıda olduğunu kaydetti. Esnaf Güler, “Çocukluğumdan beri pazarda peynir satışı yapıyorum. Her tür krizi gördük ama koronadan sonra gördüğümüz kriz ve zamlar bütün işlerimizi durdurmuştu. Yeni yeni düzelmeye başladı ama gelen zamlardan dolayı yine zorlanmaya başladık. Tekrar bir zam gelmezse, ekmeğimize taş koyulmaz.” diye konuştu.

“İNSANLAR PEYNİR ALIRKEN BİLE ZORLANIYOR”

Marketteki peynirlere göre daha kaliteli ve uygun fiyata satış yaptıklarını söyleyen Esnaf İsmail Güler, “Vatandaşın bütçesine göre her çeşit peyniri satıyoruz. Marketlerde daha ucuz, düşük kalite ve az çeşitli ürünler mevcut. Ucuza alıp, ucuza satıyorlar. Bizim fiyatlarımız şu anda ekonomiye göre uygun. En pahalı gıda ürünü, maliyetli bir ürün olduğu için kelle peyniri. Piyasaya göre 140-150 TL’den satılıyor. 5 çeşit beyaz peynir satıyoruz. Bu kadar çeşit peynir ve uygun fiyatlar olmasına rağmen zamlar derinden etkiliyor. Artık zam gelmesini istemiyoruz. Yeni toparlayabilmişken, insanlar kahvaltıdan eksik etmediği peyniri bile alırken zorlanıyor.” dedi.

“YENİ BİR KRİZ KAPIDA GÖRÜNÜYOR”

Tedarik zincirinde zamlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını aktaran Esnaf Güler, “Köylülerin elinde hayvan yok. Yeme çok zam geldi. Zararlarını kurtarmak, üretim yapabilmek için hayvanlarını kestiren köylünün elinde hayvan kalmadı. Dışarıdan hayvan getirilmezse, hem hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar hem de biz peynirciler çok etkileneceğiz. Etin kilosu bile 400 TL’ye kadar çıkacak diyorlar. Yeni bir kriz kapıda gibi görünüyor. Artık zam istemiyoruz. Canımıza yetti.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin