Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DOĞAL GAZ FATURASI CEP YAKMAYACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı ile dar gelirli vatandaşların cebi bir nebze rahatlayacak. Bakanlığın sunduğu destek programı ile su, elektrik ve doğal gaz faturalarında indirim sağlanıyor. Doğal gaz desteği başvuruları 5 Eylül itibariyle başlatıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara yönelik önemli desteklerine devam ediyor. Kış ayı yaklaşırken doğal faturasını kara kara düşünen dar gelirliler için güzel haber geldi.  Bakanlığın Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı ile elektrik, su ve doğalgaz faturalarında indirim sağlanarak dar gelirli ailelerin yükünün hafifletilecek.

NASIL BAŞVURULUR?

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığının doğal  gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. T.C. kimlik no ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını yapabiliyor.

ŞARTLAR

Doğal gaz tüketim desteğinden yararlanmak için bakanlıkça belirlenen koşullar var. Bu koşullar şöyle belirlendi:

.Türk vatandaşı olmak
• E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunmak
• Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olmak
• İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması
• Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,
• Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

KAÇ LİRA DESTEK VERİLİYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nin ihtiyaç sahibi hanelere doğal gaz tüketim desteği ısıl harita baz alınarak belirlenerek yıllık 900 TL – 2.500 TL arasında tutarlarda yapılıyor. Bu destek programı kapsamında fatura desteği miktarları, hane halkı kişi başına düşen gelire göre belirleniyor. Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılıyor. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabiliyor.

Fatura desteği almak isteyen vatandaşların başvuruları onaylandıktan sonraki 6 ay boyunca destek devam ediyor. Vatandaşların mali yükünü azaltmayı hedefleyen destek programının suresi dolunca yenilenmesi gerekiyor.

3 MİLYARLIK BÜTÇE AYRILDI

3 Milyar TL bütçe ile hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne ilişkin bakanlığın resmi sitesinde yapılan açıklamada , desteğin başladığı Mart/Nisan aylarını kapsayan 1’nci dönemine ilişkin ödemelerin yapıldığı belirtilerek, 331 bini aşkın haneye toplamda 114,2 milyon TL destek verildiği açıklandı.

Haber: İhlas Haber Ajansı (İHA)