Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu için son tarih belli oldu

Gelir İdaresi Başkanlığı, 7440

Gelir İdaresi Başkanlığı, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun sağladığı imkânlardan yararlanmak için son tarihi açıkladı.

7440 Sayılı Yapılandırma Kanununun sağladığı imkânlardan yararlanmak için son tarihi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı bilgilere göre; 7440 sayılı yapılandırma kanunundan yararlanmak için son tarih 31 Ağustos 2023 olarak belirlendi.

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde;

“7440 Sayılı Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilmesi ve ödenmesi gereken tutarların (peşin, birinci ve/veya ikinci taksit tutarları) süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde; hesaplanan tutarların tamamının 31/08/2023 tarihine kadar geçen süre için hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla katsayı uygulanmaksızın Kanun hükümlerinden yararlanılacaktır. Ancak, peşin ödeme indiriminden yararlanılamayacaktır.

Ayrıca, taksitli ödeme seçeneğinin tercih edilerek ödeme süresi içinde ilk iki taksitinin ödenmiş olması durumunda; kalan taksitlerin tamamının 31/08/2023 tarihine kadar (bu tarih dahil) ödenmesi halinde katsayı uygulanmaksızın Kanun hükümlerinden yararlanılacaktır. Ancak, peşin ödeme indiriminden yararlanılamayacaktır.

Ödemelerinizi başkanlığımıza ait (gib.gov.tr) internet adresi (İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil Uygulaması) üzerinden; Anlaşmalı bankaların kredi kartları ile anlaşmalı bankaların banka kartları veya banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarla yapılabilir.

Ödemeleri anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından (İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı, Mobil Bankacılık vb.), Vergi dairesi veznelerine ve PTT şubelerine yapabilirsiniz.”

Haber: M. Nur Uysun