Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Gerboğa, “okullarda imam, müezzin, vaiz ataması söz konusu değil”

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” Projesi (ÇEDES) hayata geçirildi. Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, projenin amacının öğrencilerin birey olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğuna dikkat çekti.

Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile kapsamı genişletilen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” hayata geçirildi. Projenin amacının öğrencilerinin birey olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu aktaran Diyanet-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, “Öğrencilerimizin millî, manevi, ahlâkî, insani, kültürel değerlerini benimseyen, çağın ve geleceğin becerileriyle, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı, akl-ı selim bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmıştır.” diye konuştu.

“BU MİLLET MİLLİ MANEVİ DEĞERLERİNE DE SAHİP ÇIKTI”

Bazı kesimlerin manevi danışman hizmetinden rahatsız olduğunu belirten Başkan Gerboğa, “Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan anlaşma ile okullara “manevi danışman” hizmeti verilmesinden rahatsız olmuştur. Son günlerde yapılan basın açıklamalarıyla ortalığı karıştıran, Diyanet’in kapatılmasına, İmam Hatiplerin kapatılmasına ilişkin açıklama yapanlar bilmeli ki, bu millet milli manevi değerlerine de Diyanetine de sahip çıktı. Çıkmaya da devam edecek. ÇEDES projesi gençlerimizi sapkın dini inanışlardan korumak adına desteklediğimiz ve uygun gördüğümüz devamlılığını talep ettiğimiz bir projedir. Gençliğimizin ve geleceğimizin teminatı bu evlatlarımızın geleceği için atılan her doğru adımı destekleyecek ve gençliği zararlı akımların pençesine düşmekten muhafaza edecek her adım kıymetli ve değerlidir.” dedi.

“OKULLARDA İMAM, MÜEZZİN, VAİZ ATAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Okullarda imam, müezzin atamalarının olmadığını vurgulayan Başkan Mehmet Akif Gerboğa, “MEB Din Öğretimi ve Temel Eğitim Genel Müdürlükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)’ projesi iş birliği protokolü kapsamında ilgili kurumlardan temsilciler belirlendi. Velilerden ve öğrencilerden gelen talep üzerine İlahiyat Fakültesi Mezunu ve üst düzey Pedagojik eğitim alan kişiler, okul müdürü ve öğretmenlerin eşliğinde öğrencilerle görüşebilmektedir. Okullara, imam, müezzin, vaiz ataması gibi bir durum söz konusu değil.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin