Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bandırma “Bordo BK” ile basketbola dönüyor

Bir dönem Türk basketbolunda

Bir dönem Türk basketbolunda adından sıkça bahsettiren Bandırma, parkeye yeniden dönmek için ilk adımı attı. Bandırma’nın yeni takımı Bordo Basketbol Kulübü, başvurularını tamamladı.

Türk Basketbolu’nda bir dönem önemli bir yere sahip olan Bandırma, Bordo Sportif A.Ş. tarafından kurulan Bordo BK ile basket sahalarında yeniden yerini alacak. Bandırma’da basketbol heyecanı Türkiye Basketbol 2’nci Ligi’nden (TB2L) yeniden başlayacak. Bordo Sportif A.Ş., Bordo BK ile bu sezon TB2L’de mücadele edebilmek için Türkiye Basketbol Federasyonu’na başvuruda bulunduğunu açıkladı.

BORDO BK, GÜÇLÜ KADROSU İLE BANDIRMA’DA MÜCADELE VERECEK

Önümüzdeki hafta gerekli izinlerin alınması ile birlikte başvuru süreci tamamlandığında Bordo Basketbol Kulübü, Bandırma’da mücadele verecek. Bordo BK takımının baş antrenörlüğünü Ahmet Gürgen üstlenirken, deneyimli koç aynı zamanda altyapı koordinatörü olarak görev alacak. Takımın Genel Menajerliğini ise Bora Öziş üstlenecek.

“BANDIRMA HEM FUTBOL HEM DE BASKETBOL ŞEHRİ”

Aynı zamanda Bandırmaspor Başkanı da olan Bordo Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Göçmez, basketbol alanında yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Göçmez, “Bandırma’da çok önemli bir basketbol kültürü var. Bandırma hem futbol hem de basketbol şehri. Futbolda Bandırmaspor’u hak etmediği yerlerden bulunduğu pozisyona taşıdık. Bandırma’da bir dönem büyük başarılara imza atılan basketbolun silinmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyordum.”dedi.

“HIZLA YAPILANMAMIZI GERÇEKLEŞTİRİP LİGE BAŞLAYACAĞIZ”

Bordo Sportif A.Ş olarak Ankara’dan bir basketbol kulübünü devraldıklarını belirten Başkan Göçmez, “TB2L’den başlayacağımız bu yolculuktan dolayı çok heyecanlıyız. Bordo BK’nın hem Türk basketboluna hem de gençlerimize katkı yapmasına çalışacağız. Kısa süre içinde hızla yapılanmamızı gerçekleştirip lige başlayacağız. Bandırma’nın spor hafızasında önemli bir yeri olan basketbolu coşkulu taraftarlarımızla eski günlerine kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu. Bordo Sportif A.Ş. çatısı altında Bordo Futbol Kulübü ve Bordo Basketbol Kulübü kuruldu. Bordo FK, Türkiye’nin yeni spor yasasına göre kurulan ilk amatör futbol kulübü oldu. TFF tarafından da onaylanan Bordo FK’nın ise şubat ayında başlayacak 2’nci Amatör Lig’de mücadele edecek.

Haber: Mihriban Nur Uysun