Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zamlar, Bandırmalı şoförleri de etkiledi

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler

Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, taşımacı esnafının sorunlarına dikkat çekerek “Şoförlerimizin çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi gerekiyor.”dedi.
Bandırma’da en çok üyeye sahip odalardan biri olan Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası, üyelerin çalışma koşullarını iyileştirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kötüye giden ekonomiden en çok etkilenenlerden birinin de taşımacılık sektörü olduğuna dikkat çeken Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar, akaryakıta gelen zamlara dikkat çekti.
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların oldukça fazla olduğunu belirten Başkan Çapar, “Benzin fiyatları 38-40 lira aralığında seyrediyor. Akaryakıt fiyatları sadece taşımacı esnafını değil, bütün Türkiye’yi ilgilendiren bir konu. Maalesef şu an çok yüksek değerlerde ve bu saatten sonra daha da artacağı söyleniyor. Bütün Türkiye’de malların yüzde 90’ı kara yoluyla taşınıyor. Gıda taşımacılığının çoğu karayoluyla yapılıyor. Bu nedenle akaryakıta gelen zamlar markete ve pazara da yansıyor. Akaryakıt Sadece araç sahipleri ve taşımacı esnafını değil, tüm halkımızı ilgilendiriyor.”diye konuştu.


ŞOFÖRLER, ÇALIŞMA KOŞULLARINDAN ŞİKAYETÇİ
Araç parça ücretleri ve giderlerinin de yükseldiğine dikkat çeken Başkan Çapar, “Maalesef ekonominin hızlıca değişmesi bizim esnafımızın da sermayesini eksiltiyor. Araç amortismanlarındaki artış esnafımızın karlılığını olumsuz etkiliyor. Bir an önce bu konuda çalışma yapılarak artan oranların düşürülmesi gerekiyor. Piyasadaki dengesizliğin düzeltilmesi taşımacı esnafımızı ve bütün Türkiye’ye iyi gelecektir. Şoförlerimizin çalışma koşullarının daha da iyileştirilmesi gerekiyor. Şoförler ve Otomobilciler Odaları olarak bu durumda bizim üzerimize düşen ise taşımacı esnafımızın karlılığını koruyabilmek için mücadele vermektir.”dedi.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YARDIMIYLA 55 ARAÇ ALABİLDİK”
Toplu taşıma sektöründe çalışan şoförlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Çapar, “Taşımacılık sektöründe son 5 yıldır en çok zarar eden kesim toplu taşıma kesimidir. Toplu taşıma da girdi maliyetleri, akaryakıt maliyetleri, sigorta ve diğer giderlerin artan maliyetleri nedeniyle çok etkileniyor. Yakın zamanda 55 otobüs Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bandırma ulaşımına kazandırıldı. Bu döneme kadar toplu taşıma araçlarımızın yaş ortalaması oldukça yüksekti. Büyükşehir Belediyesi yardımıyla 55 araç alabildik. Bunun nedeni ise toplu taşıma sektörünün desteksiz kendini toparlayamamasıdır. Neden her şeyin desteklere dayalı yapıldığını bir sorgulamamız lazım. Aslında verilen destek de sizin bizim paramız. Niye bu sektör desteğe ihtiyaç duyuyor? Bunu hiç kimse sorgulamıyor.”diye konuştu.
SERVİS TAŞIMACILIĞI ESNAFI EKONOMİ MAĞDURU
Servis ücretlerinin artışında firmaların karlılık oranının etkili olduğunu belirten Osman Çapar, “Servis ücretleri vatandaşlara çok pahalı gelmeye başladı. Ancak belirlenen fiyatlar karlılık ve maliyetler göz önünde bulundurularak belirleniyor. Bandırma’daki servis ücretleri büyük şehirlere kıyasla hemen hemen yarı yarıya denk geliyor. Servis fiyatları da taksi ücretleri ile birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma koordinasyon Merkezimiz tarafından belirleniyor. Ekonominin kötü seyretmesi nedeniyle vatandaşımızın alım gücü düşüyor. Bu da yapılan zamlar nedeniyle servis fiyatları pahalı gözükse de servis taşımacılığı yapan esnafımız da ekonomiden kötü etkileniyor. Giderlerini karşılayabilmeleri için bu zamlara ihtiyaçları var.”dedi.
Haber: M. Nur Uysun