Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zam furyası taksicileri de etkiledi

Son zamanlarda yapılan taksi

Son zamanlarda yapılan taksi mi daha ucuz otobüs mü tartışmaları, otobüslere gelen zamlardan sonra vatandaşları taksilere yöneltti. Taksici Okan Gemici, Akaryakıta yapılan zamların taksicileri de zor durumda bıraktığını aktardı.

Son zamanlarda gelen zamlar hem otobüs şoförlerini hem de taksicileri etkiledi. Vatandaşlar arasında otobüse binmek mi daha ucuz, taksiye mi tartışmaları toplu taşıma ücretlerine gelen zamlardan sonra vatandaşları taksiye binmeye yönlendirdi. Akaryakıta gelen zamların bütün şoförleri etkilediğini kaydeden Esnaf Okan Gemici, “Akaryakıt fiyatları çok zamlandı. Trafik sigortaları 10 binin üstüne çıktı. Bizim bu paraları kazanmamız için taksinin çalışması lazım. Bir günde taksi sırası gelsin de para kazanalım diye hepimiz bekliyoruz. Ona rağmen vatandaşlar ilk başta taksiye indi bindi fiyatı için tepki gösterdi. Otobüse binmek kişi başı 10 lira oldu. Taksiye 5 kişi binse kişi başı 7 lira 60 kuruş tutuyor. Çoğu zaman küsuratları da almıyoruz.” diye konuştu.

“TAKSİ KÜLTÜRÜ BANDIRMA’DA YAYGINLAŞTI”

Taksi kültürünün Bandırma’da yaygınlaştığını aktaran Esnaf Gemici, “Otobüs kapıdan alıp kapıya bırakmıyor. Kapıya almaya gittiğimizde fiyat farkı almıyoruz. Yerine göre ambulans görevi bile görüyoruz. Geceleri çalışırken de can güvenliğimiz tehlikede olabiliyor. Taksi deyip geçmeyin, trafik güvenliği ve ahlakına her zaman dikkat ediyoruz. Biz para kazanmalıyız ki halka hizmet edebilelim. Taksiler pahalı algısından insanlar çıkmalı. Polisler bile taksimetremizi kontrol ediyor. İnsanları kandırmadan taksimetre ne kadar yazıyorsa o kadar alıyoruz. Bandırma’da çoğu müşteri de kabullendi ve taksi kültürü yaygınlaştı.” dedi.

“BANA SIRA GELENE KADAR PARA KAZANAMIYORUM”

Kısa mesafe zorunluluğu geldiğinde vatandaşların ilk başta tepki gösterdiğini söyleyen Esnaf Okan Gemici, “Kısa mesafe büyük şehirlerde vardı. Bandırma’ya gelince ilk başta tepki aldı. Sonra vatandaş hak verdi. Biz burada küçük esnafız. 700 metre ötedeki yere gidip gelirken benzin yakıyoruz. Geri durağıma geldiğimde en sona geçiyorum. Bana sıra gelene kadar bir daha para kazanamıyorum. Ne vatandaşlar üzülsün ne de bizler üzülelim. Üzerlerinde para olmadığında ya da küsuratlı tuttuğunda biz ekstra para istemiyoruz. Kimse markete gittiğinde değişen etiketlere bir şey diyemiyor ama esnafların kalbi kırılabiliyor.” diye konuştu.

Haber: Selin Girgin