Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer Bayramı’nda TCSG-85 Sahil Güvenlik Gemisi Bandırma’da

Cumhuriyetin 101’inci yılı 30

Cumhuriyetin 101’inci yılı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda TCSG-85 Sahil Güvenlik Gemisi, Bandırma Şehir İskelesi’ne yanaştı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla TCSG-85 Sahil Güvenlik Gemisi Bandırma Şehir İskelesi’ne yanaştı. TCSG-85 Gemisi mürettebatı, Bandırmalı ziyaretçilerine gemi hakkında bilgi verdi. Halkın büyük ilgiyle karşıladığı geminin sahil güvenlik komutanlığı 80 sınıfı botu olduğu ve 1997 yılında Taşkızak Tersanesi’nde üretilerek suya indirildiği belirtildi. Bayramlarda ve özel günlerde halkın ziyaretine açılan TCSG-85 Sahil güvenlik gemisinin 40,75 mt uzunluğunda ve 7,05 mt genişliğinde olduğu aktarıldı.

2 adet ana ve 2 adet yardımcı makinesi bulunan gemideki su topu yangınlara müdahale etmek ve tehditlere karşı savunma yapabilmek için kullanıldığı kaydedildi. Savaş durumlarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlanarak savaş gemisi olarak kullanılan TCSG-85, aktif olarak Yunanistan sınırında göçmenlere karşı sınır tacizi durumlarında müdahale etmek için hazır bulunduğu söylendi.

Haber: Selin Girgin/ M. Nur Uysun