Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yücel Yılmaz’ın eleştirilerine Tolga Tosun’dan cevap

Bandırma Belediye Başkanı Av.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın Afet Stok Merkezi ile ilgili sert eleştirilerine yanıt verdi. Tolga Tosun, “Politika yapmıyoruz. Bizim arazi vermekten yana bir sıkıntımız yok.” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci birleşiminde Büyükşehir Belediyesi’nin projesi olan Bandırma Afet Stok Merkezi’ne Bandırma Belediye Meclisi’nden onay çıkmamasına isyan etmişti.

Bandırma Belediyesi Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Belediye Meclisi ağustos ayı olağan toplantısında iddialara yanıt verdi. CHP Bandırma İlçe Başkanlığı’nda yapılan delege seçimleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına katılmadığını belirten Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Başkan Yücel Yılmaz’ın eleştirilerinin iletişim eksikliği sebebiyle olduğunu söyledi.

“DEPREM HERKESİN HASSAS OLDUĞU BİR KONU”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz eleştirilerinde depremle ilgili net olarak bizden yer talebi olduğunu fakat bizim o yer talebine siyaset yaptığımız için yardımcı olmadığımızı söyledi. Depremin çok önemli olduğunu ancak bizim bu konuda hassas olmadığımızı söyleyerek bize eleştirileri oldu. Deprem herkesin hassas olduğu bir konu… Yaşanan deprem felaketinin ardından almış olduğumuz kararlar ve bu kararlar doğrultusunda yapmış olduğumuz uygulamalar devam ediyor.” dedi.

“BÖYLE BİR PROJEYE BİZ HAYIR DEMEYİZ”

Büyükşehir Belediyesi’ni Bandırma Belediyesi’nden Edincik Mahallesi’ndeki 240, 245, 246, 247, 2046, 2072, 2073, 2074 nolu parsellerle ilgili talepte bulunduğunu belirten Başkan Tosun, “Toplamda 168 dönümlük bir alanın Bandırma Belediyesi’nden, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini istediler. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bandırma çevresinde oluşabilecek afetlerde malzemelerin depolanacağı ve afet kriz yönetim merkezi binası yapmak için bu alanı istedi. Başkanımızın istediği çok güzel bir proje ve tabii ki böyle bir projeye biz hayır demeyiz.” diye konuştu.

“PLAN ÇALIŞMASI NEDENİYLE REDDETMEK ZORUNDA KALDIK”

Başkan Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Bandırma Belediyesi’nden Bandırma Afet Stok Merkezi projesi için talep ettiği yerin 2022 Ekim ayın toplantısında 100 binlik planlarda nüfus yoğunluğunun olacağı bölgeler olarak mecliste oyladıklarını söyledi. Bu sebeple talebin meclistn geçmediğini söyleyen Başkan Tolga Tosun, “Burada meclisimizde bu bölgede planlamanın yapılmasıyla ilgili hep beraber oy birliğiyle karar aldık. Olası bir afet durumunda Bandırma’nın kendi mülkiyetinde olan bu arazileri, nüfus yoğunluğunun taşındığı ve sanayinin kayacağı bölge olarak oy birliğiyle karar aldık. Tabii onların büyük bir ihtimalle bu karardan haberi yoktur. Biz bu talebi burada plan çalışması nedeniyle reddetmek zorunda kaldık.” dedi.

“POLİTİKA YAPMIYORUZ”

Yücel Yılmaz’ın eleştirilerinde bahsettiği durumu reddeden ve iletişimsizlik yaşandığını belirten Başkan Tosun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz, bunu politik bir sebebe dayandırdı. Öyle bir sebebimiz katiyen yok. Tabii ki burada sadece Bandırma Belediyesi’nin değil Büyükşehir Belediyesi’nin de içinde olduğu bir planlama yapılması gerekiyor. Hep beraber bütüncül bir planlama

yapalım. Bizim arazi vermekten yana bir sıkıntımız yok. Çünkü istendiği zaman veriyoruz. Politika yapmıyoruz. Hiçbir şekilde Büyükşehir’in yapmış olduğu bu projenin durmasını da istemiyoruz.” diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun

https://www.instagram.com/p/Cvh7qMgMpM-/