Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni yıl zamları Bandırma esnafının belini büktü

Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve

Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, yeni yıl ile birlikte gelen zamların Bandırma esnafını çok zorladığını söyledi.

2024 yılı ile birlikte gelen zamlar esnafı zora duruma soktu. Bandırma Manifatura, Tuhafiye ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Adnan Gemici, Bandırma esnafının durumunu değerlendirdi. 2024 yılının tüm esnaf camiasına hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Başkan Adnan Gemici, “Bandırma esnafı olarak 2024 yılına pek de hayırlı giremedik. Asgari ücretin değişmesini fırsat bilen İstanbul’daki tüccarlar tüm mallara zam yaptı. Bununla birlikte artan kiralar da esnafın belini büktü. Vergi dilimlerinin yükselmesi ve Bağ-Kur primlerindeki artış da aynı şekilde durumu kötüleştirdi. Perakende yasasının bir türlü çıkmaması nedeniyle herkesin her şeyi alıp satabildiği bir ortamda 2024’e çok iyi başlamadık.”dedi.
“KÜÇÜK ESNAF ARTIK BU İŞLERİ YAPAMAZ HALE GELECEK”
Kış sezonunun da çok olumlu geçmediğine değinen Başkan Gemici, “Esnaf kış sezonunda aradığını bulamadı. Bu fiyat artışlarına artık bir dur demenin zamanı geldi. Fiyat artışları bu şekilde devam ederse ne insanlar sattığını yerine koyabilir, ne de alışverişler eskisi gibi olur. Maaşlara ne kadar zam gelirse gelsin piyasalar durulmadığı sürece bir etkisi olmayacak. Küçük esnaf artık bu işleri yapamaz hale gelecek. Çünkü mal temini çok zorlaştı ve mal fiyatları çok arttı. Çok küçücük koliler, çuvallar çok büyük paralara gelmeye başladı ve bunlar artık nakit alındığı için esnaf nakit paraya ihtiyaç duyuyor ve beklediği ciroları yapamadığı için zorlanıyor.”diye konuştu.
Haber: Mihriban Nur Uysun