Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Dünya Vakfı Bandırma’ya kazandırıldı

Gönen ve Edremit’te bulunan

Gönen ve Edremit’te bulunan Yeni Dünya Vakfı’nın yeni şubesi Bandırma’ya da açıldı.
Bandırma’da Yeni Dünya Vakfı Bandırma Temsilciliği’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) İslami İlimler Fakülte Dekanı Abdurrahman Özdemir, Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Yeni Dünya Vakfı Bandırma Temsilcisi Ahmet Okbay, Yeni Dünya Vakfı Balıkesir Şube Başkanı İsmail Özgün, Bandırma Belediye Meclis Üyesi Mehmet Doğan ve vatandaşlar katıldı. Programın açılış konuşmasını Yeni Dünya Vakfı Bandırma Temsilcisi Ahmet Okbay, yaptı. Okbay, “Vakıflar toplumda önemli kuruluşlardır. Kan ve gözyaşının hâkim olduğu, soykırımların yaşandığı dünyamızda adil dünya mümkün anlayışıyla yola çıkan Yeni Dünya Vakfımız eğitime ve öğrencilerimize destek vermek amacıyla kurulmuştur. Yeni şubemiz Bandırma’ya hayırlı olsun. Açılışımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

“İNSANA HİZMET, KÂİNATIN ÖZÜDÜR”
Bandırma’ya kazandırılan vakfın hayırlı olmasını dileyen Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, “Yeni Dünya Vakfı, Balıkesir’de çok bereketli faaliyetler yapmaya başladı. 2 yıl önce Balıkesir’de kurduğumuz vakıf, Gönen ve Edremit’te büyüdü. Şimdi de Bandırma’da temsilciliği açılarak bu faaliyetlerini güzel kent Bandırma’da sürdürecek. Bandırma, doğasıyla, tarihiyle, sanayisiyle, insanıyla seçkin bir ilçe. Faaliyetlerimizi Bandırma’da gerçekleştirmekten dolayı mutlu olacağız. Her şey insan içindir. İnsana hizmet, kâinatın özüdür. Vakıfların temelinde de insana hizmet vardır. Sivil toplum dediğimiz zaman çok geniş bir alandır. Bugün demokratik gelişmiş ülkelerde önemli üç elften bahsedilir. ‘Yasama, yürütme, yargı’ 4’üncüsü medya, 5’incisi ise sivil toplumdur. Türkiye’de başımızı ağrıtan hangi sorunlar varsa kökü dışarıda olan adı sivil toplum, vakıf olan örgütler ile marifetiyle yürütülmektedir. Vakıf değerleri bizim için çok değerlidir.” diye konuştu.


“SİVİL TOPLUMLARIN YAPTIĞI HİZMETLER TOPLUM İÇİN ÖNEMLİ”
Açılışta konuşma yapan Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, “Bandırma sosyal, toplumsal, kültürel, eğitim alanında gelişmiş, sivil toplum kuruluşları ve vakıflar açısından da zengin bir ilçe. Sivil toplum kuruluşlarının yaptığı hizmetler toplum için önem arz ediyor. Günümüzde insan odaklı toplumsal ve bireysel anlamda çok fazla sorunlar çıkıyor. Bu sorunları azaltabilmek, sorunsuz bir toplum olabilmesinde sivil toplum kuruluşlarının çok önemli bir payı var. Yeni Dünya Vakfı’nın Bandırma’ya kazandırılmasından dolayı mutluluk duyuyor ve hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” dedi. Etkinliğin sonunda dua edilerek vakfın açılışı gerçekleştirildi.
Haber: Selin Girgin