Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaşaroğlu, Kral Şakir’in dünyasını Bandırma’ya taşıdı

Türkiye’de çocukların en sevdiği

Türkiye’de çocukların en sevdiği çizgi dizilerden biri olan Kral Şakir’in yaratıcısı ve çizeri Varol Yaşaroğlu, Bandırma Kitap Günleri’ne konuk oldu.

Bandırma Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Bandırma Kitap Günleri’nin beşinci gününde çocukların en sevdiği çizgi dizilerden biri olan Kral Şakir’in yaratıcısı söyleşi gerçekleştirdi. “Kral Şakir” çizgi dizisinin yaratıcısı Türk animasyon yapımcısı ve karikatürist Varol Yaşaroğlu, yarattığı dünyanın hayranları çocuklar ile Bandırma’da bir araya geldi.

“AMACIMIZ KRAL ŞAKİR’İ BİR DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRMEK”

Önceden lisanslı çocuk ürünlerinde yabancı çizgi dizi karakterlerinin yer aldığını belirten Yaşaroğlu, “Şu anda yabancı bir şampuan firmasının ürününün üzerine Kral Şakir’in resimlerini yapıştırmaya başladılar. Bu gerçekten ülkemiz için çok çok önemli bir şey. Kral Şakir sadece Türkiye ile kalmadı, dünyaya da açıldı. Önce Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da olmak üzere 25 ülkede yayınlanmaya başladı. Şimdi gittikçe Avrupa, Amerika değişik dillerde yayınını sürdürmeye başladı. Bundan sonraki amacımız bir dünya markası haline getirmek. Bunun da çok olası bir durum olduğunu artık hissedebiliyoruz. Çünkü Yayınladığımız ülkelerde gerçekten çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu yolculuğumuz hep sürecek.” dedi.

“EN BÜYÜK BAŞARIMIZ KİTAP SEVGİSİNİ ÇOCUKLARA AŞILAMAK”

Kral Şakir ile elde edilen en büyük başarının kitap sevgisini çocuklara aşılamak olduğunu belirten Yaşaroğlu, “Türkiye için gerçekten çok önemli bir durum. Çünkü genelde çocuklar çok kitap okumuyorlar. Çocuklar kitapların dünyası yerine sosyal medyadan çıkmıyorlar. Çok oyun oynuyorlar denilen bir noktada, Kral Şakir kitapları 10 milyonun üzerinde satışa ulaşarak çocuklara bu sevgiyi aşıladı. Bu gerçekten çok büyük bir rakam… Hiç kitap okumayan çocuklar Kral Şakir’i okumaya başlayınca okumayı sevdi diyen aileler var. Bu gerçekten bizim en gurur duyduğumuz başarımız.” diye konuştu.

Haber: Mihriban Nur Uysun