Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ya o gelinlik alınacak ya bekâr kalınacak

Enflasyon düğün sezonunun ortasında

Enflasyon düğün sezonunun ortasında evlenmeyi düşünen çiftleri de vurdu. Gelen zamlardan sonra Bandırma’da bulunan delin damat giyim mağazalarında fiyatlara zam gelirken, kiralama ücretleri de arttı.

Türkiye’de büyük bir paya sahip olan düğün sektörü artan fiyatlara ve enflasyona rağmen büyümeye devam ediyor. Farklı bütçelere sahip olan her kesimden gelin ve damat adayları bu sektörden faydalansa da piyasadaki fahiş fiyatlar dikkat çekiyor. Son zamanlarda gelen zamlar sebebiyle düğün sektörü de etkilendi. Düğün sezonunun ortasında gelinlik ve damatlık fiyatlarında artışa gitmek zorunda kaldıklarını belirten ve Bandırma’da gelinlik mağazası işleten Esra Kadıgil, “Gelinlik ve damatlık fiyatlarına gelen artışlar, evlenmek isteyen çiftleri kararlarından döndürmese bile zorluyor.”dedi.

YÜKSEK FİYATLAR ÇİFTLERİ KİRALAMAYA İTİYOR

Bazı çiftlerin gelinlik ve damatlık satın almak yerine kiralamayı tercih ettiğini söyleyen İşletmeci Kadıgil, “Her çiftin kendi bütçesine göre gelinlik bakıyor. Ancak gelen son zamlar ve hayat pahalılığı düğün sektörünü de etkiledi. Her şeyi tam olsun isteyen gelinlerimiz, şartlar sebebiyle gelinlikleri kiralamak zorunda kalabiliyor. Bandırma’da gelinlik kiralamak ortalama 5 bin lira ile 30 bin arasında değişiyor. Geçtiğimiz aylarda satılık gelinlik fiyatları 5 bin liradan başlıyordu. Artık gelinlik fiyatları 10-15 bin lira ile 60 bin lira arasında seyrediyor. Bu devirde evlenmek de zor.”diye konuştu.

“O GELİNLİK ALINACAK”

Fiyatlar ne kadar yüksek olursa olsun bazı çiftlerin bütçelerinin üzerinde gelinlik ve damatlık beğendiklerinde mutlaka satın aldıklarına dikkat çeken Kadıgil, “Düğün aslında toplumumuz için vazgeçilemeyen bir kültür. 22 yıldır bu işi yapıyorum. En çok gelinin istediği gelinlik alınmayınca kavga çıktığını ve düğünden vazgeçildiğini gördüm. Gelin istiyorsa, o gelinlik mutlaka alınacak. Fiyatlar bu kadar yükselmişken evlenmekten vazgeçen çiftler çok fazla. “dedi.

Haber: M. Nur Uysun