Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanlardan sahte güneş gözlükleri için uyarı

Artan hava sıcaklıklarından dolayı

Artan hava sıcaklıklarından dolayı uzmanlar sahte güneş gözlüklerinin göze verdiği zararlar konusunda uyardı. Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan güneş gözlüğünün sahtesi yerine, UV filtreli orijinal güneş gözlüklerinin seçilmesi gerektiğine Optisyen Ahmet Topuz dikkat çekti.

Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan güneş gözlükleri, hava sıcaklıklarının günden güne daha fazla artmasıyla vatandaşlar tarafından çok sık kullanılmaya başlandı. Uzmanlar güneş ışıklarının bu dönemde çok tehlikeli olduğuna dikkat çekerek uyarı yaptı. Orijinal gözlüklere oranla daha uygun fiyata satılan sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığı açısından tehlikeli olduğunu aktaran Optisyen Ahmet Topuz, “Her 10 insandan 8’inin tercih ettiği sahte güneş gözlüklerinin satışları her mevsim ön planda. Uzmanlar sıcak hava konusunda uyarılar yapıyor. Sahte güneş gözlükleri, gözleri gelen zararlı ışınlardan korumadığı için katarak, keratakonus, piterjum gibi hastalıkları tetikliyor. Plastikten yapılma gözlükler kanserojen etkiye sebep veriyor. Göz en hassas olan organ ve gözleriniz göremedikten sonra en güzel gözlüğü de taksanız fayda etmez.” diye konuştu.

“KORNEA YANIKLARI VE BAĞ DOKU HASARI OLABİLİR”

Sahte güneş gözlüklerinin gözaltı torbalarına ve göz kapaklarına da zarar verdiğini söyleyen Optisyen Ahmet Topuz, “İnsanların bilinçsizce kullandığı sahte güneş gözlüklerinin camı büyüteç görevi gördüğü için gözleri bozuyor. Gözlüklerden geçen güneş ışınları, büyüteç görevi gören gözlükler sayesinde gözde ciddi hasarlar bırakabilir. Ayrıca uzun süreli kullanımda cildinde tahriş olmasına neden oluyor. Vatandaşların UV filtreli gözlükleri tercih etmesi gerekiyor. UV filtreli gözlükler, güneşten gelen mor ötesi ve ultraviyole ışınlara karşı koruma sağladığı için göze zarar vermiyor. Fiyat uygunluğuna değil göz sağlığına dikkat edilmesi gerek. Güneşin yoğun olduğu durumlarda sahte güneş gözlükleri zararlı ışınları geçirerek, kornea yanıklarına ve bağ doku hasarına neden olabilir.

Haber: Selin Girgin