Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanlar Erdek depremini yorumladı

Türk Jeolog Deprem Bilimci

Türk Jeolog Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Marmara Denizi’nde 4.5 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından açıklamalar yaparak depremi yorumladı.
Salı gecesi saat 23.05’te Marmara Denizi’nde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre merkez üssü Erdek Harmanlı olarak açıklanan depremin 4.3 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi. Çevre ilçelerden de hissedilen deprem vatandaşları korkuturken “Beklenen deprem geliyor mu?” sorusu gündem oldu.
Deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı X üzerinden önemli açıklamalar yaptı.
Görür, “Arkadaşlar, Marmara’da Harmanlı, Erdek/Balıkesir’de 4,5 deprem oldu (bknz: Şekiller). Deprem deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil (Sengör, vd 2005, Le Pichon vd ) Sevgiyle” dedi.
“BEKLENEN KUZEY MARMARA DEPREMİYLE BİR İLGİSİ YOKTUR”
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin yerel bir deprem olduğunu kaydederek şunları söyledi: “(Kırığı), Çan-Biga(Çan Kırığı), Biga-Avşa(Avşa Kırığı) uzantısında, 07 Kasım 2023 23.05’de M4,5 büyüklüğündeki deprem, Avşa ile Paşalimanı adalarının ortasında 8 km odak derinliğindedir. Yerel bir depremdir. Beklenen Kuzey Marmara Depremiyle bir ilgisi yoktur.” Haber Merkezi