Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Usta Yönetmen Başaran Bandırma’da anılacak

Bandırma Belediyesi, Bandırmalı Ünlü

Bandırma Belediyesi, Bandırmalı Ünlü Yönetmen Tunç Başaran anısına çekilen belgeselin sunulacağı bir saygı gecesi düzenleyecek.
“Uçurtmayı Vurmasınlar”, “Abuzer Kadayıf” ve “Piano Piano Bacaksız” gibi filmler ile hem Türk Sineması’nda hem de uluslararası alanda iz bırakan usta yönetmen Tunç Başaran, Bandırma’da anılacak. 18 Aralık 2019’da hayatını kaybeden Başaran’ın anısı, ölümünün 4’üncü yılında Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenecek olan gecede, adına çekilen belgesel ile yaşatılacak. Tunç Başaran’ın ailesi, yakın dostları ve iş arkadaşları ile yapılan röportajlarla, ünlü yönetmenin bilinmeyen yönlerini anlatan “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” isimli belgesel hazırlandı. Belgeselin galası 18 Aralık’ta Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
ÜNLÜ İSİMLER USTA YÖNETMEN İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Bandırma Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan belgeselin proje direktörlüğünü Tunç Başaran’ın kardeşi tiyatro ve sinema oyuncusu Meriç Başaran ile yeğeni Pelin Onat üstlendi. Müjdat Gezen, Nur Sürer gibi Yeşilçam’ın usta isimlerinin anlatımlarının da yer aldığı belgeselin seslendirmesini İclal Aydın yaptı. Murat Pınar Özdemir ise müziği ile belgesele hayat verdi. Senaryo ve kurgusunu Zeynep Bayraktutan’ın hazırladığı belgeselin yönetmenliğini Gökhan Kasapoğlu ve Zeynep Bayraktutan yaptı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan belgesel gösterimi öncesinde Melih Çınar Sergi Salonu’nda Tunç Başaran’ın filmlerinden ve hayatından kareler sergilenecek. /Haber Merkezi