Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü sunucudan Bandırma il olsun çağrısı

Bandırma Kitap Günleri’nin 8’inci

Bandırma Kitap Günleri’nin 8’inci gününde FOX Tv Sunucusu Selçuk Tepeli Bandırma’da söyleşi gerçekleştirdi.

Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Kitap Günleri’nin 8’inci gününde FOX Tv Sunucusu Selçuk Tepeli Bandırma’da “2 Seçim Arasında Siyaset ve Medya” isimli söyleşi gerçekleştirdi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören söyleşiye, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Eski dönem Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Belediye Meclis Üyesi Necdet Aytekin ve Sıtkı Ağan ve vatandaşlar katıldı. 

“MEDYANIN YAPMASI GEREKEN 3 ŞEY VAR”

Hayatın 2 seçim arasında olduğunu söyleyen Gazeteci/Sunucu Selçuk Tepeli, “Medya bütün saçmalıkların özetidir. Hayat daima 2 seçim arasındadır. 2 seçim arasında olan biten şeyler önceki ve sonraki seçimle ilgilidir. Siyaset ve Medya’yı bütünleştirdiğimizde şunları sorgulayabiliriz. Gerçekten istediğimizi seçebiliyor muyuz? Ona affedilen fonksiyonu yerine getiriyor mu? Haber medyası yapması gerekeni yapıyor mu? Bunlar sorgulanır. Bütün bu süreçte haber medyasından bahsedersek medya yapması gerekeni yapıyor mu? Bana göre haber medyasının 5N1K gibi saçmalıkları bir kenara, medyanın yapması gereken 3 şey var. Yapılan haberler, 1 seçim kabininde insanların oy verirken işine yarar mı? 2 O anlattığınız şeyi anlatmanın en iyi yolu bu mu? 3 anlattığınız şey akıp gibi giden zaman içinde bir takım olaylarla birlikte bağlantı kurularak daha geniş bir zemine oturabilir mi? Olayların özeti budur. Bunları doğru yapmak gerekir çünkü başka türlü akılda kalmaz.” dedi. 

“İNSANLAR SANDIĞA GİDERKEN BİLGİLER İŞE YARASIN”

Haberi yaparken sorgulanması ve aktarılması gerekenin insanların aklında soru işareti bırakmaması gerektiğini söyleyen Tepeli, “Haber medyasının düştüğü en büyük hatalardan birisi şudur; bir yerde yolun kaygan olması nedeniyle kaza olmuştur ve insanlar hayatını kaybetmiştir. Dolayısıyla bu bir haberdir. Ben yaşanan olaya şöyle bakıyorum. O kaygan yolda başka araçlar kaza yapmış mı, onlar nasıl yapmış ve asıl temel nedeni yol neden kaygan? Sorgulamaya başladığınız zaman bir çok soru ortaya çıkar. Bu sorular benim kafamı çok kurcalar ve zemine oturtana kadar da sorgularım. Örnek veriyorum yol üzerindeki çiçekleri sulamışlardır ve akan sular yolun kaygan olmasına neden olmuştur. İşte bunu öğrenirseniz o zaman haberi tam yapmış olursunuz. İnsanlara eksiksiz, bir şeyleri unutmayacağı ve mana bulabilecekleri en iyi şekilde anlayacakları şekilde aktarılmalı ki, insanlar sandığa giderken bu bilgiler işe yarasın.” diye konuştu. 

“DEMOKRASİYİ BAŞKA BİR EVREYE GEÇİRMENİN VAKTİ GELDİ”

Demokrasiyi insanlığın sağladığına dikkat çeken Tepeli, “Seçimler tam olarak artık sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok yerinde de istendiği gibi bir noktadan bir noktaya götürme konusunda beklenen hizmeti ve beklenen fonksiyonu görmüyor.  Bunun içinde haber medyası doğru bir rol alıp yaptığı işi yapması gereken işin hakkını vermiyor. Dolayısıyla bizim gündelik demokrasi gibi başka bir evreye geçirmemizin vakti geldi. Çünkü siyasi demokrasi denen şeyi insanlık sağladı. Sağlayamadıkça insanlık diye bahsediyorlar. Gündelik demokrasiye baktığımızda özgürlüğü yaşatmamız lazım. Özgürlüğün tanımı ne olabilir? Devlet ve onun imkanlarını kullanan hükümet denen şeyin. Görevlerini sürdürebilmek yerine getirebilmek için bazı yetkileri olur. Onun dışındakiler de işimize karışmasın. Özgürlük budur.” dedi. 

“BANDIRMASPOR İÇİN STAT YAPILMALI” 

Bandırma’nın il olması gerektiğini vurgulayan Sunucu Selçuk Tepeli, “Ben hiçbir zaman Televizyon Sunucusu olmak istemedim. Reytingler ve kamera karşısına çıkmak umrumda değil. Ben kamerayı önemsemiyorum. Kurumun uyulması gereken kuralları var. Ben televizyonda her şeyi açıkça söylüyorum. Eğer konuşurken frenliyor gibi gözüküyorsam sizi kandırıyorumdur çünkü ben her şeyi açıkça söylerim. Haber medyasını da  ve spor medyasını da yakından takip ediyorum. Ayrıca Bandırmasporu’da takip ediyorum. Süper ligin sürekli kenarından dönüyor ve güzel bir yatırım var. Tabi bu iş statsız olmaz. Bandırmaspor için Bandırma’da bir stat olmalı ve Bandırma’da il olmalı.” diye konuştu. 

Söyleşinin ardından Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, FOX Tv sunucusu Selçuk Tepeli’ye plaket ve Bandırma’nın il olmasını sembolize eden 84 il kodlu plakayı takdim etti. 

Haber: Mihriban Nur Uysun