Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü Psikolog Çınar, Bandırmalılar ile dertleşti

Katarsis programıyla ünlülerin ve

Katarsis programıyla ünlülerin ve birçok insanın yaşam öyküsünü Türkiye ile buluşturan Klinik Psikolog-Yazar Gökhan Çınar, Bandırma Kitap Günleri’ne konuk oldu. Psikolog Çınar Bandırmalılar ile dertleşti.

Bandırma Belediyesi’nin düzenlediği 5’inci Bandırma Kitap Günleri’nde Klinik Psikolog-Yazar Gökhan Çınar, “Gökhan Çınar’la Dertleşiyoruz” konulu samimi bir söyleşi gerçekleştirdi. Katarsis programı ile birçok ünlünün ve sesini duyurmaya çalışan insanın hayat hikayesini en samimi haliyle Türkiye ile buluşturan Klinik Psikolog Gökhan Çınar, Bandırmalılar ile dertleşti.

“MESELEMİZ İNSAN”

İnsan psikolojisi için gönüllü çalışmalarının devam ettiğini söyleyen, “Günlük hayatın akışında ben ve ekip arkadaşlarım, meslektaşlarımla beraber her yere, herkese elimizden geldiğince ulaşmaya çalıştığımız bir dünya yarattık. Bunu bundan belki 15-20 yıl sonra çok büyük bir oluşuma, belki ücretsiz gönüllü bir ruh sağlığı platformunun ülke genelinde daha fazla yaygınlaşmasına kadar götürmek için de adımlar atmış bulunuyoruz. Ancak genel olarak meselemiz insan ve hayatın her yaşından her döneminden psikolojik sağlık ve ayakta kalabilmek.” diye konuştu.

“KOŞULLAR BU DÖNEMLERDE HİÇ KOLAY DEĞİL”

Türkiye’de yaşayan insanların içinde bulunduğu koşulların kolay olmadığını belirten Çınar, “Koşullar bu dönemlerde hiç kolay değil. Arka arkaya bu dönemleri yaşayan insanlar olarak bir tarafımız şanssız. Yani dönüp durup düşünüyorum. Hem gerçekten de kutuplaştırmanın, ayrıştırmanın ekonomik krizin, darbe girişimlerinin, depremin bir sürü şeyin arkasından bunlar bizim hanelerimizi etkilemiyor değiller. Ya da depremden etkilenmek için illa o bölgede olmamıza gerek yok.” diye konuştu.

“HAYAT BİR TANE VE ÖLÜMLÜ”

Depresyon ve kaygı bozukluğu oranının oldukça yüksek olduğu bir dönemde yaşadığımızı belirten Psikolog Çınar, “Yani biz ve bizim çocuklarımız aslında daha çok ayakta kalmaya direnen, umut etmeye çalışan, var olmaya ve ayakta durmaya çalıştığı bir dönemi yaşıyoruz. O yüzden işimiz kolay değil. Son dönemde ve eğitimim boyunca farklı yerlerde bulundum. Her zaman gördüğüm bir şey vardı. Hayat bir tane ve ölümlü. Günün sonunda yaşadığımız süre boyunca bu hayatta kalmak için ve hayatı kendimize daha yaşanabilir kılmak için ne yaptığımız, en zor koşullarda bile insanın kendi psikolojik gücüyle ilgili bir şey. O yüzden de buna yatırım yapabilmek ve konuşabilmek için de bu buluşmaları daha fazla önemsiyorum.” dedi.

Ünlü psikolog vatandaşların sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda Bandırma Belediye Meclis Üyesi Adil Levent Coşkun, Psikolog Gökhan Çınar’a plaket takdim etti. Çınar, hayranları için kitabını imzaladı.

Haber: Mihriban Nur Uysun