Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversitenin çevreci projesine 2 milyon 307 bin 63 Avroluk destek

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun yer aldığı proje Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı ve World Ocean Council (WOC)’in koordinatörlüğünde yürütülen “Data and Scenarios for a Sustainable Mediterranean Blue Economy” (MEDSEAPLAN) projede önemli bir gelişme yaşandı. Proje Avrupa Birliği’nin Sustainable Blue Economy Partnership (SBEP) çağrısı kapsamında 94 başvuru arasından 2 milyon 307 bin 63 Avroluk yüksek düzeyde bir bütçeyle desteklenmeye hak kazandı.

HİBE SÖZLEŞMESİ AŞAMASINA GEÇİLECEK

Projenin TÜBİTAK ve diğer ulusal ajansların son kontrol ve düzenlemelerinin ardından hibe sözleşmesi aşamasına geçeceği belirtildi. Bu proje ile birlikte Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi yılki üçüncü AB projesi desteğini almış oldu. Üniversite adına proje koordinatörlüğünü Denizcilik Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Sabri Alkan üstlendi. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Uğur Karadurmuş ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Bilgili de projede araştırmacı olarak yer alıyor.
DENİZ ÜSTÜ RÜZGAR ENERJİSİNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLANACAK
MEDSEAPLAN projesi ile Akdeniz ülkelerinin Deniz Alanı Planlamasına (MSP) katılımının artırılması ve veri eksikliklerinin giderilmesine odaklanılacak. Proje kapsamında deniz endüstrisi liderleri gelecekteki etkileri değerlendirmek üzere paydaşlarla birlikte senaryoların geliştirilmesini sağlayarak MSP’nin daha sağlam, bilgi ve veri tabanlı bir doğaya dönüşmesine katkı sağlaması planlanıyor. Ayrıca proje kapsamında ülkemiz için deniz üstü rüzgar enerjisinin gelişiminin önündeki en büyük engellerden biri olan meteorolojik ve oşionografik veri eksikliğinin giderilmesi için Lidar entegre edilmiş bir yüzer veri şamandırasının tasarımı, üretimi ve sahaya yerleşimi gerçekleştirileceği belirtildi.

HABER MERKEZİ