Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite Heyeti Çin’de

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Heyeti, Çin’de düzenlenen Akıllı Ulaşım Uluslararası İş Birliği ve Kalkınma 2023 Forumu’na katıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Heyeti, Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında dünya çapında birçok paydaşın bir araya geldiği Intertraffic China kapsamında düzenlenen Intelligent Transport International Cooperation and Development 2023 Forum’a (Akıllı Ulaşım Uluslararası İş Birliği ve Kalkınma 2023 Forumu) davet edildi.

“AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ’NDE NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRİLMELİ”

Çin’de düzenlenen foruma Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni temsil eden bir heyet gitti. Heyette Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Akıllı Ulaşım Sistemleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı ve MDBF Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Caner Pense yer aldı. Forumda konuşmacı olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi Caner Pense, “Akıllı Ulaşım Sistemlerinde (AUS) Yapay Zeka Uygulamaları” konulu, simültane olarak Çince’ye çevrilen bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Türkiye ve Çin başta olmak üzere dünyanın önde gelen AUS ve yapay zekâ uygulamalarının tanıtımı ve değerlendirmesi yapıldı. Dr. Pense, Akıllı Ulaşım Sistemleri’nde nitelikli insan gücü yetiştirilmesinin önemini vurguladı.

AUS BİLİMSEL ÇALIŞMALARINDA ULUSLARASI İŞBİRLİĞİ ARTIRILACAK

Forumda ayrıca Türkiye ve Çin arasında Akıllı Ulaşım Sistemleri alanındaki koordinasyonun güçlendirilmesi için iş birliği görüşmeleri yapıldı. Intelligent Transportation Systems China Association, Intertraffic, Intertraffic Amsterdam ve Intertraffic China tepe ve üst düzey yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmeler neticesinde, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde Akıllı Ulaşım Sistemleri alanında yapılan bilimsel çalışmalarda ve uluslararası konferanslar kapsamında iş birliğinin artırılması doğrultusunda mutabakat sağlandı.

Haber: M. Nur Uysun