Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ulu Önder ilk günkü heyecanla karşılandı 

Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya

Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 98’inci yılı Bandırma’da resmî tören ile kutlandı. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 98’nci yılı kapsamında Eski İskele’de karşılama töreni gerçekleştirildi. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda resmî tören yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun yaptı. Başkan Tosun, “8 Ekim 1925 günü Atatürk’ün Bandırma’ya geleceği duyurulmuştu. O gün bu haberi alan Bandırmalılar coşku ve sevince kapıldı. Öğle saatlerinde Ertuğrul yatıyla iskeleye yanaşan o büyük kahraman, kurucu lider Atatürk, bu kadim şehrin insanları tarafından büyük bir sevgiyle karşılandı. Nasıl sevilmesin ki! Bir milleti yok olmaktan kurtaran, egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğu yepyeni bir devleti kuran ve bizlere kazandıran bu büyük lidere sonsuza kadar sevgimizi sunmaya, saygı duymaya devam edeceğiz.” dedi. 

 “DEMOKRASİ, BARIŞ VE KARDEŞLİK ANLAYIŞINDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ” 

Bandırma’yı daha huzurlu bir kent olarak geleceğe taşımak için gece gündüz çalıştığını belirten Başkan Tosun, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk’ün güvenine layık olmak için bizlerde en doğru planlamalarla, Bandırmayı; yaşamaktan mutlu olunan, çağdaş, zengin, huzurlu bir kent olarak geleceğe taşımak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bandırma; Atatürk ilke ve hedeflerinden, Cumhuriyetimizin temel değerlerinden, aydınlanma ve bilimden, demokrasi ve barıştan, kardeşlik anlayışından asla vazgeçmeyecektir. Bandırma’yı ziyaretlerinin yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu vatan toprağı ve şanlı bayrağımız uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Atatürk’ün Bandırmamıza gelişinin 98. yılı kutlu olsun!” diye konuştu. 

Programa, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Vekili Hv.Ulş.Alb. Alihaddin Özdemir, Balıkesir Büyükşehir Başkan Vekili AK Parti Belediye Meclis Üyesi Birol Şahin, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Ahmet Tunç, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Demirdaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Yağar ve Ozan Onur, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Bandırma Anadolu Lisesi öğrencisi Nisa Çakır’ın şiir okumasının ardından tören Balıkesir Yöresi Halk Oyunları ekibinin halk oyunları gösterisi ile sonlandı. 

 Haber: Selin Girgin