Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan Bandırma’da unutulmadı

CHP Bandırma İlçe Örgütü,

CHP Bandırma İlçe Örgütü, Basın Şehidi Uğur Mumcu ve Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ölümünün yıldönümünde andı.
CHP Bandırma İlçe Örgütü, Gazeteci Uğur Mumcu’nun vefatının 31’inci ve Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın vefatının 23’üncü yıldönümünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklama öncesinde Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Seher Duru, Uğur Mumcu’nun hayatını ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Çalışkan, Ali Gaffar Okkan’ın hayatını aktardı.
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGULANDI
Açıklamasında Uğur Mumcu’nun basın özgürlüğü adına önemli isimlerden biri olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Üyesi Melda Dönmez, “Uğur Mumcu, sadece bir gazeteci değil, aynı zamanda basın özgürlüğü uğruna verdiği mücadele ile hafızalarımızda yaşamaya devam eden bir simge haline gelmiştir. Uğur Mumcu, mesleğine olan bağlılığı, cesareti ve tarafsız duruşuyla bilinen bir basın mensubuydu. Ancak, gerçekleri ortaya koymak ve toplumu aydınlatmak adına verdiği bu mücadele, maalesef acı bir şekilde sona erdi. Basın şehidi olarak nitelendirilen Uğur Mumcu, basın özgürlüğü uğruna canını feda edenler arasında yer almaktadır. Uğur Mumcu’nun anısını yaşatmak, aynı zamanda basının toplumun vicdanı ve bilincini temsil ettiği gerçeğini hatırlatmalıdır. Basın, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olup, basın özgürlüğü, bir toplumun sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereklidir. Uğur Mumcu’yu rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.
“OKKAN’I UNUTMADIK UNUTMAYACAĞIZ”
Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın görev süresi boyunca Diyarbakır halkının gönlünü fethettiğini belirten Dönmez, “Şehre geldiği daha ilk günlerde, sivil kıyafeti ile halkın arasına karışan Okkan, halkın nabzını tutmuş, halkı anlamış ve onlarla bütünleşmiştir. İnsanların, polise bakış açısını değiştirmiştir. Yapmış olduğu çalışmalarla, araya bürokratik bir mesafe koymak yerine insanları kazanmayı tercih etmiştir. Şehrin faydasına yaptığı birçok farklı uygulama, bugün O’nun ardından hala konuşulmaktadır. Gaffar Okkan, görev süresinde Hizbullah’a karşı verilen mücadelede etkin bir rol oynamış, örgütü bitirme noktasına getirmiştir. Gaffar Okkan’ı vefatının 23’ncü yılında unutmadık unutmayacağız.” diye konuştu.
UĞUR MUMCU ADINA ANMA VE ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK
Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Anma ve Ödül Töreni’nin 2’ncisinin düzenleneceğini duyurdu. Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Gazeteci, 25. ve 26. Dönem Milletvekili Mustafa Balbay’ın konuk olacağı etkinlik 29 Ocak Pazartesi günü saat 17.00’de Santral Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Haber: Mihriban Nur Uysun