Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uğur Mumcu, Bandırma’da saygıyla anıldı

Bandırma’da, düzenlenen programda Araştırmacı

Bandırma’da, düzenlenen programda Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu, Diyarbakır’da 23 yıl önce şehit edilen Gaffar Okan ile devrim şehitleri saygıyla anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şubesi , Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesi iş birliğinde Araştırmacı-Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun vefatının 31’inci yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi. Programda Diyarbakır’da 23 yıl önce şehit edilen İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve devrim şehitleri de anıldı. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı Selim Panç, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak, ADD Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bandırma Şube Başkanı Av. Ece Başaran, Kadın-Der Bandırma Şube Başkanı Esen Ersoy, Kadın Dayanışma Derneği (KDD) Başkanı Nilgün Germiyan, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde otomobiline konulan bombanın patlatılmasıyla 51 yaşında katledilen Gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına yapılan video gösterimi izletildi.

“MİLYONLARIMIZ İÇİN BİR ŞEREF SÖZÜDÜR Kİ, UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasını ADD Bandırma Şube Başkanı Zeynep Yeşiltaş yaptı. Yeşiltaş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Aydınlar, halkın bir adım önünde giderler ama dirsekleri halka değer’ demişti. Uğur Mumcu, korkusuz bir kişilik, araştırmacı gazeteciliğin şaşmaz bir örneği ve geri dönmez bir Atatürkçü olarak halkın içindendi. Bugün anısı yaşatılıyor. Bıraktığı mirasa sahip çıkılıyorsa bu nedendendir. Mumcu’nun bir yakarışını hepimiz biliriz. ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi.’ Bugün burada olan bizler değil, milyonlarımız için bir şeref sözüdür ki unutmadık, unutturmayacağız.” diye konuştu.

“BİRLİK OLMAYA İHTİYACIMIZ OLAN BUGÜNLERDE OMUZ OMUZA VERELİM”

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan ÇYDD Bandırma Şube Başkan Yardımcısı Füsun Özbeğ, “Bir süredir ADD ile ortak paydamız olan konularda sosyal çalışmalar ile güç birliği yaptık. Bu çalışmalara devam edeceğiz. Birlik olmaya en çok ihtiyacımız olan bu günlerde safhaları sıkılaştıralım ve omuz omuza verelim. Tüm görüş, düşünce ve bilgilerini bizlere aktaran, sorgulayan, perde arkasında üstü örtülmeye çalışılan bilgileri toplumla paylaşan Uğur Mumcu’yu saygı ve minnetle anıyoruz.” dedi.

“KORKUSUZ YAZARLIĞININ KARŞILIĞINI CANIYLA ÖDEDEDİ”

Uğur Mumcu ve Şehit Gaffar Okkan’ı saygı ve minnetle andığını söyleyen Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, “Korkusuz yazarlığının karşılığını canıyla ödeyen Uğur Mumcu’yu, 23 yıl önce Diyarbakır’da şehit edilen Gaffar Okan ve devrim şehitlerini saygı ile minnetle anıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kent Konseyi Kadın Meclisi Diksiyon Atölyesi, “Sesleniş Oratoryosu”, Tiyatro Atölyesi ise “Uğur Mumcu’nun tarihe geçen sözlerini” konu alan dinleti gerçekleştirdi. Betül Kayalı da Uğur Mumcu’nun kaleme aldığı “Bir kişiye yapılan haksızlık” şiirini seslendirdi. Programın devamında Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Karaaslan, Diksiyon Eğitmeni Zeynep Bayraktutan’a teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Uğur Mumcu’nun anısına gerçekleştirilen gece, Mi Orkestrası ile devam etti. Programın ardından ADD Başkanı Yeşiltaş ve ÇYDD Başkan Yardımcısı Özbeğ tarafından Mi Orkestrasına teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi.

Haber: Selin Girgin