Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uğur, ayçiçeği üreticilerini uyardı!

Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir

Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı Burak Uğur, Balıkesir ve Bandırma’daki ayçiçeği üreticilerine kuraklık uyarısında bulundu.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı ve Ziraat Yüksek Mühendisi Burak Uğur, Balıkesirli ayçiçeği üreticilerine ayçiçeğinde kuraklık riski ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Tüm dünyada etkisini gösteren küresel ısınma, yüksek sıcaklık ve kuraklığın Türkiye’de de hissedildiğini belirten Başkan Uğur, “Üst üste sıcaklık rekorlarının kırıldığı 2023 yazında da tarımsal üretim risk altında. Trakya Bölgesi’nde ayçiçeği alanlarında ciddi sorunlar ver. Maalesef Trakya Bölgesi’nde ayçiçeği tarlalarında yüksek sıcaklık ve kuraklık stresi sonrasında biçilemeyecek tarlalarla karşı karşıyayız. Bu bağlamda önemli bir ayçiçeği üretim bölgesi olan Balıkesir’de de mevcut riskin bulunduğunu ifade etmek isterim.”dedi.

ÜRETİM TEHLİKE ALTINDA

Balıkesir’in ayçiçeği üretiminde önemli bir rol oynadığını söyleyen Yüksek Mühendis Uğur, “Önemli bir ayçiçeği bölgesi olan Balıkesir’de olası sorunun yaşanması durumunda, ülkede deki toplam ayçiçeği üretimi daha yüksek tehlike boyutuna ulaşacak. Ülkemizde ki enflasyon ve ekonomik göstergeleri doğrudan etkileyen ayçiçeği yağının hammaddesi olan ayçiçeği ürünün bu denli zorluklarla karşı karşıya kalması, kötü giden ekonomik durumun daha vahim hale gelmesine sebep olacak. Bu noktada biz tüm yetkilileri sürece sahip çıkmaya, üreticilerimizi ise muhakkak ayçiçeği üretim alanlarını kontrol etmeye davet ediyoruz.”diye konuştu.

Haber: M. Nur Uysun