Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türküler çocuklarla yeniden hayat buldu

Bandırma Halk Müziği Kültür

Bandırma Halk Müziği Kültür Sanat Derneği Çocuk Korosu ve 17 Eylül İlkokulu geçtiğimiz cuma akşamı Barış Manço Kültür Merkez’inde türkü ve şiir dinletisi düzenledi. Etkinliğe Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Belediye Meclis Üyesi Mesut Özdemir ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Şef Gönül Özdemir tarafından 31 kişilik çocuk korosu ve 6 saz eşliğinde birçok türkü çocukların diliyle yeniden hayat buldu. Gecede;  Ander Kalsun Sezdaluk Türküsünü Tanem Akım, Hey Onbeşli Türküsünü Ayşegül Çakır,  Şu Kışlanın Kapısı Türküsünü Nursima Biçer solo olarak seslendirdi. Çocukların seslendirdiği türküler seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Etkinliğin ikici bölümde ise çevre temalı şiirler 17 Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından seslendirildi.

Yaptıkları etkinlikte amaçlarının yeni nesilleri türkülerle tanıştırmak ve türküleri sevdirmek olduğunu belirten Şef Gönül Özdemir, “Etkinliğe katılan Belediye Başkanımız Tolga Tosun’a ve bu gecede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızla güzel bir etkinliği Bandırmalılarla buluşturduk. Bundan sonra da çocuklarımızla yeni etkinliklere imza atacağız” dedi.