Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye Yüzyılının Kahramanları” 7’nci yılında

15 Temmuz Demokrasi ve

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konulu panel ve fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Üniversitenin Fuaye Alanı’nda yapılan açılışa Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, 6’ncı Anajet Üssü Komutanı Hava Pilot Tuğ General Selahattin Akalp, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Bandırma İlçe Jandarma Komutan Vekili, Rektör Yardımcıları, Denizcilik Fakültesi Dekanı Mustafa Sarı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“‘TÜRKİYE’NİN GEÇİLMEZ’ OLDUĞUNU YENİDEN İDRAK EDİYORUZ”

Sergide 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi ile ilgili fotoğraflar yer aldı. Rektör Özdemir, “Ülkemizin tarihinde derin bir yara açan ve milletimize büyük acılar yaşatan 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde bir taraftan şehitlerimizi bir kez daha saygı ve hüzünle yâd ediyor, bir taraftan da Türk milletinin cesaret, birlik ve beraberlik ile her türlü zorluğun üstesinden gelecek azme sahip olduğunu, ‘Türkiye’nin geçilmez’ olduğunu bugün vesilesiyle yeniden idrak ediyoruz.” diye konuştu.

TÜRKİYE YÜZYILININ KAHRAMANLARI KONUŞULDU

Sergi açılışının ardından Konferans Salonu’nda “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konulu panel gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık yaptı. 7 yıl önce gerçekleşen darbe teşebbüsünü konu alan panelde konuşmacı olarak Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Şahin ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş yer aldı.

“GELECEK NESİLLERE AKTARILMASI GEREKEN BİR DESTAN”

Rektör Yardımcısı Yanık, “Bu ülkenin evlatları olarak bu hain teşebbüsü asla unutmamalıyız. 15 Temmuz’da yaşanan hain kalkışmada ülkemize gövdemizi siper ettik. Silaha karşı vücudunu siper edecek tek millet biziz.” dedi. 15 Temmuz’da yaşanan olayları anlatan Prof. Dr. Fırat Purtaş, “15 Temmuz Destanı her sene üzerinde konuşulması, şehitlerin gazilerin anılması ve gelecek nesillere aktarılması gereken bir destan.” diye konuştu. Prof. Dr. İsmail Şahin, 15 Temmuz’un Türk dış politikasına somut etkileri ardından diğer ülkelerin duruşu hakkında bilgiler verdi. Şahin, 15 Temmuz sonrası Türkiye’nin en başarılı olduğu alanın yüzde 72 oranında dış politika olduğunu söyledi.

Haber: M. Nur Uysun