Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tunç Başaran, Bandırma’da ölümsüzleşti

Bandırma Belediyesi, Bandırmalı Ünlü

Bandırma Belediyesi, Bandırmalı Ünlü Yönetmen Tunç Başaran anısına çekilen “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” belgeselinin ilk gösterimini gerçekleştirdi.
Bandırma Belediyesi tarafından “Uçurtmayı Vurmasınlar”, “Abuzer Kadayıf” ve “Piano Piano Bacaksız” gibi unutulmaz filmlere imza atan usta yönetmen Tunç Başaran’ın anısına “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” isimli belgesel çekildi. 18 Aralık 2019’da hayatını kaybeden Başaran’ın anısı, ölümünün 4’üncü yılında Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen gecede yaşatıldı.

Tunç Başaran’ın bilinmeyen yönlerini anlatan “Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir” isimli belgeselin ilk gösterimi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapıldı.

“SEVGİYİ ANLATTIK”

Belgeselin senaryo, kurgu ve yönetmenliğini üstlenen Zeynep Bayraktutan, “Bir yola çıktık ve sevgiyi anlattık. Tunç Başaran’ın tüm filmlerinde olan ve alt metinlerinde yatan sevgiyi bulduk ve onları anlattık. Bugün 18 Aralık Tunç Başaran’ın ölümsüzlük yıldönümü. Bu yüzden belgeselimizin adı ‘Ölümsüz Olan Sadece Sevgidir’ oldu. Bu belgeseli bize emanet ettiği için Başaran ailesine ve belgeseli sahiplenerek bize destek olan Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“BAŞARAN’IN DEVRETTİĞİ BAYRAKLA DEVAM EDECEĞİM”

Belgeselin yönetmeni Gökhan Kasapoğlu, “Her başarılı adamın arkasında başarılı bir kadın vardır. Tunç hocamın hikayesinde bu kadın Pakize Başaran’dı. Kendisini saygı sevgi ve rahmetle anıyorum. Böyle bir projeye imza atmak benim için büyük bir onurdu. Tunç Başaran’ın hayatının son 10 yılının bir parçası olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Evet bir hocamdı, başımın tacıydı ama aynı zamanda benim en yakın arkadaşımdı. Kariyerime Tunç hocamın bana emanet ettiği gömlekle ve devrettiği bayrakla devam edeceğim.” diye konuştu.

“SEVGİNİN ÖLÜMSÜZLÜĞÜNE İNANANLARA ARMAĞAN OLSUN”

Proje direktörü ve Tunç Başaran’ın yeğeni Pelin Onat, “Meslek hayatımın en duygu dolu anını yaşıyorum. Dayım Tunç Başaran ailemizin gururudur. Yaşadığı süre boyunca kentin bir kültür sanat elçisi gibiydi. Bilgi birikimini çevresine aktardı ve gençlere yol göstererek ellerinden tuttu. Bu sebeple bu projeyi hayata geçirmemize olanak sağlayan Bandırma Belediyesi’ne ve Sayın Başkan Tolga Tosun’a ailecek sonsuz teşekkür ediyoruz. Belgeselimiz sevginin ölümsüzlüğüne inananlara armağan olsun.” dedi.

“BANDIRMA’DA YAŞADIĞI İÇİN ŞANSLI BİR ŞEHİRİZ”

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Tunç Başaran, büyük bir yönetmen ve büyük bir sanatçıydı. Vefatı Türkiye için önemli bir kayıp oldu. Son dönemini Bandırma’da yaşadığı için şanslı bir şehiriz. Vefatından sonra sahildeki kültür merkezine onun adını verdik. Çünkü Bandırma sanatına, kültürüne, tarihine değer veren bir kent. Değerli Tunç Başaran ile özdeşleşmesini istedik. Başaran ailesi edebiyata, sanata, kültüre katkı sağlayan bir aile. Bandırma içinde, bizim içinde yeri çok ayrı. Yerel yönetim olarak her zaman yanlarında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bugün bir şehri yönetmek için sadece yol, kaldırım yapmak değil Türkiye’nin önemli insanlarına da sahip çıkmak gerekiyor.“ dedi

ÜNLÜ İSİMLER USTA YÖNETMEN İÇİN BİR ARAYA GELDİ
Bandırma Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan belgeselin proje direktörlüğünü Tunç Başaran’ın kardeşi tiyatro ve sinema oyuncusu Meriç Başaran ile yeğeni Pelin Onat üstlendi. Müjdat Gezen, Nur Sürer gibi Yeşilçam’ın usta isimlerinin anlatımlarının da yer aldığı belgeselin seslendirmesini İclal Aydın yaparken Murat Pınar Özdemir ise müziği ile belgesele hayat verdi. Senaryo ve kurgusunu Zeynep Bayraktutan’ın hazırladığı belgeselin yönetmenliğini Gökhan Kasapoğlu ve Zeynep Bayraktutan birlikte yaptı.
BELGESEL BÜYÜK BİR İLGİYLE İZLENDİ
Belgesel gösteriminin ardından belgeselin yapımında emeği geçen Zeynep Bayraktutan, Gökhan Kasapoğlu, Pelin Onat, Murat Pınar Özdemir ve Meriç Başaran’a plaket takdim edildi. Meriç Başaran,”
Bugün abimin ölümsüzlüğe kavuşmasının 4’üncü yıldönümü. Ben ruhların ölümsüzlüğüne inanıyorum. Ben bugün abim ve annemin bu belgeseli bizimle birlikte izlediğine inanıyorum.” dedi.

Belgesel gösterimine; Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Adem Yılmaz, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Eski Bandırma Belediye Başkanları Sedat Pekel ve Dursun Mirza, Murat Pınar Özdemir, Naime Pınar Atan, Naci Çelik, Reis Celik, Vecdi Sayar, Yasemin Demirel, Selma Güneri, Şakir Eroğlu, Emiön Sivas, Nilüfer Ayda, Meriç Başaran, Pelin Onat, Ahmet Mekin, Gökhan Kasapoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Haber: M.Nur Uysun /Selin Girgin