Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuna’dan Atatürk’ü anma törenine çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, 24 Haziran 2023 Cumartesi günü, Erdek’te ilk kez yapılacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeyi ziyaretini anma ve kutlama programı ile ilgili açıklama yaptı.

Tüm Erdeklileri ve ilçede bulunan konukları anma ve kutlama programına davet eden Tuna’nın “Hoş geldin paşam!” başlıklı açıklaması şöyle:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Savarona’ yatı ile son ziyareti 24 Haziran 1938 tarihinde, Erdek’e olmuştu. Mustafa Kemal Atatürk’ün ordularının savaşarak kurtardığı son vatan parçası olan Erdek’e yaptığı ziyaret, belki de büyük Atatürk’ün planlayarak yaptığı son ziyaretti.

CHP Erdek İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Erdek Şubesi ve Güney Marmara Kültür Platformları Birliği olarak bizler de büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilçemizi ziyaret ettiği gün olan 24 Haziran 2023 Cumartesi günü, saat 18.00’de, ilçemiz liman bölgesinde(çay bahçeleri önü) anmak için tören gerçekleştireceğiz.

Tüm halkımız törene davetlidir.”