Tüm Köy Sen bölgede şube sayısını artırıyor

Tüm Üretici Köylüler Sendikası (TÜM KÖY SEN), Mudanya’da yeni bir
Tüm Üretici Köylüler Sendikası (TÜM KÖY SEN), Mudanya’da yeni bir şube açarak üretici köylülerin örgütlü mücadelesini büyütme kararlılığını sürdürüyor. Kurucu yönetim Bursa Valiliği’ne başvurusunu yaptı.
Tüm Üretici Köylüler Sendikası (TÜM KÖY SEN), ülke genelinde yürüttüğü örgütlenme çalışmalarına bir yenisini ekleyerek Mudanya’da şube kurdu. Çoğunluğu zeytin ve incir üreticilerinden oluşan grup, Bursa Valiliği’ne başvurarak sendikalaşma sürecini başlattı.
Mudanya Tüm Köy Sen Şubesi’nin kurucu yönetimi şu isimlerden oluşuyor:
Kurucu Şube Başkanı: Göksel Mete (Çepne Köyü Muhtarı)
Yönetim Kurulu Üyeleri: Zekai Samast (Mudanya Ziraat Odası Başkanı), Hasan Çetin (Esence Köyü Muhtarı), İlker Turan (Yaylacık Köyü Muhtarı), Mesut Kürklü, Sedat Kılıç ve Mehmet Eker.
Kurucu yönetim, üretici köylülerle birlikte “Tüm Köy Sen nasıl bir sendikadır, muhatabımız kimdir?” sorularının yanıtlarını tartışacaklarını ve altı ay içinde genel kurulu gerçekleştireceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, sendikal mücadelenin temelinde üreticinin ekmeğini büyütme hedefinin yattığına dikkat çekildi.
TÜM KÖY SEN ÜRETİCİ KÖYLÜLERİ SENDİKALAŞARAK ÖRGÜTLENMEYE DAVET ETTİ
TÜM KÖY SEN, üreticinin taleplerini savunmanın aynı zamanda muhatapları belirlemek anlamına geldiğini vurgularken, tarımsal üretimde yaşanan sorunlara da dikkat çekti. Açıklamada; mazottaki vergi yükünden, çay ve fındık alım fiyatlarına, domates üreticilerinin yaşadığı fiyat düşüklüğünden, zeytinyağı ihracat yasağına kadar birçok başlıkta sorumlulara işaret edildi. Salçalık domates üreticilerine verilen sözlerin tutulmadığını, ÇAY-KUR’un çay alım politikasının üreticiyi özel şirketlerin insafına bıraktığını, FİSKO BİRLİK’in fındık üreticilerini mağdur ettiğini belirten sendika, kamunun tarım politikalarındaki eksiklerine de değindi. Açıklamanın sonunda üretici köylülere sendikalaşarak örgütlenme ve mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Tüm Üretici Köylüler Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada “Tüm Üretici Köylüler Sendikası genel merkezi de üretici köylüleri sendikalaşarak örgütlenmeye, mücadeleye çağırıyor. Üretimin sürdürülebilir olması, halkımızın ucuz, erişilebilir, sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi bu mücadelenin büyütülmesi, diğer emekçi sınıflarla birlikte hareket etmemize de bağlıdır. Toprağımıza, suyumuza, geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaktan geçiyor diyoruz.” Denildi.
HABER MERKEZİ