Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik sorununa çözüm önerisi

Okullar, hastane ve üniversitenin

Okullar, hastane ve üniversitenin bulunduğu alanda okulların açılmasının ardından ciddi trafik sıkışıklığı yaşanması bekleniyor.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden yolda yaşanan trafik problemine dikkat çeken Şehir Planlamacısı Harun Algül, Bandırma’da ulaşım planının tekrar yapılması gerektiğini söyledi.

Bandırma’da Bursa-Çanakkale hattında anayol üzerinde ciddi bir trafik yoğunluğu bulunduğunu kaydeden Şehir Planlamacısı Harun Algül, bölgedeki trafiğin rahatlaması için planlı bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi. Algül, “Bursa-Çanakkale hattındaki trafiği çözmeye yönelik iki adet köprülü kavşak yapılmış durumda ancak bunun yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Özellikle dışarıdan Bandırma’ya gelen yolcuların Bursa girişinden itibaren 5-6 tane ışığa takılıyor olması son derece rahatsız edici. Bu sürekli gündeme geliyor. Bu sorunun giderilmesi için Kara Yolları Genel Müdürlüğü’nde (KGM) projelendirerek yeniden gündeme alınması ve yatırım programına alınması lazım. Bu noktada milletvekillerimizin bu konuya destek vermesi ve Bandırma’nın şehir içi geçişleriyle ilgili hizmetleri daha çok hızlandırması gerekiyor.”dedi.

“ALTERNATİF YOLLARIN AÇILMASI GEREKİYOR”

Bandırma’nın en önemli kavşaklarından bir tanesinin hastane kavşağı olduğunu söyleyen Algül, “Okullar bölgesinin tek yerde toplanması bana göre planlama açısından teknik bir hatadır. Üniversiteyle yaptığımız çalışmalarda gün içinde çeşitli zamanlarda bölgede sayımlar gerçekleştirdik. 15 dakikada 800’e yakın araç saydık. Ortalama birer dakikalık periyotlar halinde 4 turda bir sıra geldiğini düşünürsek. 4 dakikada bir dakika sıra geliyor size demek. Bu da en yoğun halde her dakikada 200 aracın aynı noktadan geçmeye çalışması demek. Bu durumun çözülmesi için bölgedeki taşıt trafiğinin akım yönlerinin saatler oranında belirlenmesi ve bunlara yön verilmesidir. Ya da alternatif yolların açılması gerekiyor.” diye konuştu.

“KAVŞAK SORUNLARININ ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

Bölgedeki Fen Lisesi’nin arka tarafına geçen bir alt geçit bağlantısı ile şehir merkezinden gelen trafiğin bir kısmını ışıksız bir şekilde arka tarafa aktarmanın mümkün olduğunu belirten Şehir Planlamacısı Algül, “Bölgeye yapılacak tek yönlü bir alt geçit trafiği rahatlatmaya yeterli olacaktır. Akşam saatlerinde de hastane çıkışında Erdek yoluna gidenlerle alakalı bir sola çapraz geçiş söz konusu. Belediyemizin 18 uygulamasını tekrar gündeme getirip Erdek yolunu direkt karşıya taşıyan 20 metrelik imar yolunu açması aslında ivedilikle önem arz ediyor. Bandırma şehir içi trafiğiyle alakalı yeni yolların mutlaka açılması lazım. KGM’nin Bandırma’ya biraz özel ilgi göstermesi gerekiyor. Belediye ile irtibatlı çalışıp bu kavşak sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Ulaşım master planı diye yapılmış olan ve günümüz açısından belki realiteyi yansıtmayan ulaşım planının tekrar yapılması lazım. Yolların açılması lazım…” dedi.

Haber: M. Nur Uysun