Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tosun: “Bölen, ayrıştıran, kaybettiren olmam”

Bandırma Belediye Başkanı Av.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, aday gösterilmemesinin ardından ilk kez açıklama yaptı. Tosun, “Tek kırgınlığım, beni kimse aramadı. Tek istediğimiz bir teşekkürdü.” dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlediği basın toplantısında görev süresi boyunca ekibi ile birlikte yaptığı çalışmalar ve projeler ile ilgili bilgi veren Tolga Tosun, aday gösterilmemesi hakkında konuştu.

Yapılan memnuniyet anketlerinde çıkan sonuçlar olumlu olduğu için aday olduğunu kaydeden Başkan Tosun,“4 senedir il başkanlığımızın yaptırdığı anketler var. Anketlerde çıkan sonuçlarda memnuniyet ve belediye başkanının çalışmaları ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. En son 2023 Mayıs ayında memnuniyet anketi yapıldı ve o ankette de sonuçlar iyiydi. O dönemde karalamalar oldu. Eski Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın ofis açtı, ardından başka kanallardan iftiralar karalamalar oldu. Ben de aday olmadan önce kendim anket yaptırdım. Yüzde 63 gibi bir memnuniyet oranı çıktı. Veriler böyle olduğu için ben de aday oldum.” dedi.
“BENİM ALEYHİME KAMPANYA YÜRÜTÜLDÜ”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan değişimin alınan kadarda etkili olabileceğini belirten Başkan Tosun, “Partimizde değişim oldu ve çalışmalar başladı. Her yeni gelen genel başkan kendi ekibiyle çalışmak istiyor. Bu çok doğal bir şey ancak kırıldığım nokta bana bunun söylenmemesidir. Başka bir başkanla çalışmak istediklerini bana söylemediler. Söylenseydi, ben de çalışmalarımı ona göre hazırlardım. Aday açıklanmadan önce Ankara’ya gittik. Anketleri gösterdiler. Ancak adaylığımız gelmedi. Bandırma’da aleyhime kampanya yürütüldü. Parti Meclisi üyesi arkadaşlar tarafından Ankara’da da aleyhime bir kampanya yürütüldü. Belediye başkanını kötüleyerek kendilerine zarar verdiler, kendilerini üzdüler. Kimsenin arkasından iş çevirmedim, kimseye bir saygısızlığım olmadı. Kırıldığım nokta şu; bu iş bana haber verilmediği gibi aday olmamamdan sonraki süreçte bir kere aramadılar. Bir arayın deyin ki; ‘Tolga olmadı, emeklerin için teşekkürler’… Maddi manevi her zaman Cumhuriyet Halk Partili olduk. İstediğimiz bir şey yoktu, sadece bir teşekkür bekledik. Bu iş sadece siyaset değil, biz aynı ekmeği de paylaştık. Birlik beraberlik içinde yarışmak lazım. Şimdi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni de alacağız. Benim de, çevremin de gönlünü almanız lazım.” diye konuştu.
“BÖLEN, AYRIŞTIRAN, KAYBETTİREN OLMAM”
Herkese hakkını helal ettiğini söyleyen Tosun, “Alternatif ofis adı altında 1 senedir karalama kampanyası yürütüldü. Ben CHP’li Bandırma Belediye Başkanıyım. Sen CHP’nin belediye başkan adayısın. Bizim de eksikliklerimiz oldu ancak hoşgörüyü bırakmadık. Kalbim aday olamadığım için kırık değil, sadece değer verilmemekten kırıldı. AK Partisi, MHP’si, diğer partiler herkes aradı, bizimkiler aramadı. Ben gizli kapılar arkasında anlaşmalar yapmam. İYİ Parti’ye geçerim, seçimi kaybettiririm diye genel merkezi tehdit etmem. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferiyim. Bölen, ayrıştıran, kaybettiren olmam. Önümüzdeki 45 günde partimizin emrettiği ne varsa onu yapıp göreceğiz. Hakkını helal etmeyen daha kıymetli oluyor. Benim öyle bir tarzım yok, benim hakkım hepsine helal olsun.” dedi.
Haber: Mihriban Nur Uysun