Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Toprak Dede” doğduğu yer olan Bandırma’da anıldı

TEMA Vakfı Bandırma Temsilciliği

TEMA Vakfı Bandırma Temsilciliği tarafından “Toprak Dede” Hayrettin Karaca için anma etkinliği düzenlendi.

Yaşadığı süre boyunca birçok ödüle layık görülen Bandırmalı Orman Kahramanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı Bandırma Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Bandırma Çamlık Kafede minik TEMA’ların katılımı ile yapılan anma etkinliğinde Karaca’nın hayatı anlatıldı. TEMA Vakfı Bandırma Temsilcisi ve Türkiye Ziraatçılar Derneği Balıkesir İl Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Burak Uğur, “Toprak Dede” Karaca’nın başarılarına değindi.

“KARACA’YI ALDIĞI ÖDÜLLER VE BAŞARILARI İLE ANIYORUZ”

Hayrettin Karaca’nın 1922 yılında Bandırma’da doğduğunu belirten Uğur, “1992 yılında rahmetle andığımız Ali Nihat Gökyiğit ile birlikte TEMA Vakfı’nı kurmuştur. Tema Vakfı’nı bir halk hareketi olarak nitelendiren Hayrettin Karaca, vakfın en büyük gücünün kitlesel örgütlenme olduğunu ifade etmektedir. Bugün 1 milyonu aşkın gönüllüsü ile sahada faaliyet gösteren TEMA Vakfı’nın kurucusu rahmetli Toprak Dede’miz Hayrettin Karaca’yı aldığı ödüller ve başarıları ile anıyoruz.”dedi.

“DOĞA İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Karaca’nın aldığı ödüllerin yanı sıra Birleşmiş Milletler tarafından çok az kişiye verilen Orman Kahramanı ödülüne de layık görüldüğünün altını çizen Burak Uğur, “Bugün bizler TEMA Vakfı gönüllüleri olarak, rahmetli Toprak Dede’miz, değerli hemşerimiz Hayrettin Karaca’yı rahmet ve minnetle anıyoruz. Onun göstermiş olduğu doğa sevgisi ve çevre bilinci aşkıyla yolumuza devam edecek, evimiz olan doğanın, evimiz olan çevrenin daha yaşanılabilir hale gelmesi için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Haber: Mihriban Nur Uysun